Hjem » Trondheim » Hjem & fritid » Ny kulturell «bydel» i Trondheim

Ny kulturell «bydel» i Trondheim

Henning Larsen Architects har sammen med den norske landskapsarkitekten Gullik Gulliksen vunnet den internasjonale arkitektkonkurransen om å skape en ny «bydel» i Trondheims midtby.
header ny bydel

 Med et nytt, åpent kontorbygg og en ny kino ved siden av byens teater puster prosjektet liv i området. Bygningene er plassert rundt en ny åpen plass, som vil skape en felles identitet for området og bli et knutepunkt for områdets utdannings- og kulturinstitusjoner.

Vinnerforslaget

 Henning Larsen Architects sitt forslag ble valgt av juryen i konkurranse med flere norske og danske arkitekter. Juryen la blant annet vekt på at det utvalgte forslaget utnytter områdets potensiale i samspill med byens omliggende bebyggelse.
Juryen skriver bl.a.: «Etter juryens mening er forslagets arkitektoniske hovedgrep meget vellykket (...) Møteplassen er meget godt plassert og løst. Spesielt vellykket er den åpne og fleksible mottakelses- og utstillingssalen ved inngangspartiet, som i tett samspill med plassen utenfor gir et imøtekommende og vennlig inntrykk.»

Dagslyset

 Trondheim Kommunes nye hus skal inneholde 1000 medarbeidere, utstillingssaler og møtelokaler til byens kulturelle foreninger. Bygningen fremstår men en naturlig fasade og et åpent uttrykk, som gir innsyn og beriker omgivelsene. Et dynamisk og samlende indre atrium skaper et dynamisk samspill med utearealene.
«Dagslyset er et av de viktigste elementene i designet med hensyn til bruksverdi og gode arbeidsforhold», forteller designdirektør og partner i Henning Larsen Architects, Peer Teglgaard Jeppesen. «Atriet er utformet med en rekke forskjøvne etasjer, som danner terrasser og balkonger. Det åpne landskapet gir en følelse av fellesskap på tvers av organisasjonen, og selv om man er gjest eller medarbeider bidrar man til stemmingen i huset.
Prosjektet er på 39.000 m2 og skal etter planen stå ferdig i løpet av 2015. Nå jobber de blant annet med et nytt universitets- og forsknings-campus i Ås utenfor Oslo.

 

Følg IN magasinet på Facebook