- Drømmer du om en moderne og funksjonell hytte som er enkel å holde vedlike?
- Tatoveringens edle kunst
- Julemarkedet i Trondheim jubilerer
- Fargerik retro hos Møller Bil Trondheim
- Norges beste studentby
- Nå er Subarus første elbil her
- Namsen Auto, din start på ferien
- Nye Maxus Euniq6 SUV hos RSA Bil Trondheim
- Gjør suksess med ladbar Jeep
- Julemarked byr på pariserhjul og lokalmat
En visitt på Lerkendal
Vinterens beste kjøp
Vadim Demidov er en av fem nykommere i Rosenborg siden forrige sesong. Fra 0-5- tap for Kongsvinger i Adeccoligaen, har den russiske 21-åringen vokst seg til å matche Fiorentinas Mutu og Vieri i UEFA-cupen.
– Det viser at jeg har nivået inne, jeg kunne valgt å kjempe meg til en fast plass i en Tippeligaklubb i fjor, men jeg valgte å spille i Adecco for å få erfaring og være en viktig brikke på laget (Hønefoss). Det er det som har ført meg hit, ellers hadde jeg havnet i en klubb på nedre halvdel av tabellen, forteller Demidov til IN magasinet samme dag som de nye seriedraktene ble presentert.
Forsterker laget
U21- landslagsspilleren er født i Riga, men har levd det meste av barndommen i Norge. Som sin far spilte Vadim også håndball, men det ble fotball på sønnen.
– Rosenborg var klubben som visste mest om meg og ville ha meg her for å forsteke laget. Det føler jeg at jeg har gjort, jeg tror Rosenborg har savnet en spiller som meg en stund, uttaler talentet ubeskjedent.
Allround-spilleren kjenner både Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Andreas Nordvik og Michael Jamtfall fra yngre landslag, så han hadde godt kjennskap til spillerne fra før. Utenfor banen er unggutten rolig og balansert, men under kamp er han ikke nådig.
Moderne midtstopper
– Jeg er en ledertype først og fremst, jeg er duellsterk og en spillende midtstopper, en moderne midtstopper kan du si, det er noe som er viktig å få frem i fotballen.
Mange i dagens tropp er meget unge med fremtiden foran seg, samtidig er et par eldre rever som Roar Strand og Bjørn Tore Kvarme ”still going strong”.
– Jeg synes sammensettingen er perfekt, vi har mange i 20-års alderen som er veldig gode samtidig som vi har de mest rutinerte spillerne i Norge. Det er en veldig fin mix, vi lærer noe av dem hver dag og de pusher oss for å bli enda bedre, sier han lærevillig og innrømmer det er noe å gå på i hodespillet.
Ungkaren sliter
Foran kommende sesong har ikke Vadim satt seg noen spesifikke mål i sin Tippeliga- debut.
– Jeg har ikke noen personlige målsettinger annet enn at jeg vil spille fast på laget, noe jeg har gjort i hele vinter og håper å fortsette med det så lenge jeg jobber hardt nok og beviser jeg er god nok.
Ungkaren, ja jenter, Vadim er faktisk singel, noe han alltid har vært, har et godt inntrykk av Trondheim. Noe han ikke takler like bra, er været.
– Jeg sliter litt med klimaet, jeg trodde ikke det skulle være så ille.
I Oslo er det sol når det er sol, men her kan det være sol en time og snøstorm neste time, det skifter veldig fort, avslutter den kommende storstjernen til IN Magasinet.
Påsken tilbringer han hos familien i Oslo før alvoret starter 31. mars mot Lyn på Lerkendal.
Kamp-sjefen
Du tror kanskje at det er trener Trond Henriksen eller styreleder Terje Svendsen som har kontroll på Lerkendal? Da tar du feil. Tove Moe Dyrhaug er arrangementssjef og har kontroll på alt som skjer i forbindelse med en kamp.
– Til kamp er det mye tilrettelegging før selve kampdagen for at alt skal være på plass til at 20 000 kommer på kamp. Det er et stort apparat som er i sving, det er ikke bare meg som arrangement sjef, men jeg mål holde trådene i det, sier Tove Moe Dyrhaug til IN magasinet.
Må ha kontroll
Tydalingen har vært sjef over kampene i nærmere 3 år og har funnet en stil og en rutine som passer henne. Tidligere har kvinnen med ben i nesen jobbet mye med arrangement, både St. Olavsloppet, Kroningsjubileet, festuka i Trondheim og de siste fem årene før hun ble en del av Rosenborg- familien, Olavsfestdagene.
– Den største utfordringen med en kampdag er at du må ha full oversikt og at logistikken flyter. Det er mange baller i lufta og du må ha full kontroll og totaloversikt over alt, du blir en liten kontrollfreak, sier hun med smilet i munnviken mens juniorene har trening rett utenfor vinduet i RBK- brakka.
En stor del av jobben handler om tilrettelegging, både til det gjestende lag, dommere, banemannskap, av tribunene, stadion, salg utenfor stadion, de 35 kioskene inne på stadion, den helt nye RBK- shopen som er nyoppusset og åpner nå til seriestart, borggården med underholdning, de 150 vaktene inne på stadion, den store maskoten, den lille maskoten som løper ut med kapteinen, ballguttene og ikke minst pressen.
Sikkerhetsmøte
– Til hver kamp har vi sikkerhetsmøte 3 timer før en Tippeligakamp, der møter representant fra bortelaget, dommerobservatør, NFF-delegat, sikkerhetssjef, leder for vertene, TV 2, lege og representanter fra supporterklubbene. Da går vi gjennom alt det tekniske slik at vi har full kontroll, hvor mange politi, supportere og verter det er til stede og hvor bortesupporterne er plassert. Vi må alltid sjekke om det er noe fare med bortesupporterne, forklarer Tove sikkert.
Undertegnede lurer på hvorfor enkelte ønsker å sitte med all kontrollen og ha så mye makt over midt- Norges største arrangement som en fotballkamp på Lerkendal faktisk kan være.
– Jeg liker at det er mye som skjer og at det er mange baller i lufta. Det er ikke en dag i RBK som er lik og det passer meg bra. Man må kvalitetssikre hver enkelt detalj i alle ledd, knirker det i et ledd knirker det i alle ledene, sier kvinnen som ofte har en arbeidsdag fra 08 til midtnatt. Selv om hun ikke gjør alt selv, er det meget viktig at hun har oversikt.
– Når jeg kommer på jobb gjør jeg ferdig skjemaene til sikkerhetsmøtet, så er jeg på trening kl. 11 og henter siste laguttaket, skriver listene til dommere og NFF over spillere og lager lagoppstillingsskjema til VIP’ene.
Så forbereder jeg til resten av kampdagen hvor billettluka og brakka åpner, rett og slett legge til rette for alle som skal jobbe på kampdag, avslutter Tove Moe Dyrhaug til IN magasinet før hun løper til nye gjøremål.
Mannen bak RBKTV Direkte
Hvis du har vært på Lerkendal noen gang, eller har vært på hjemmesidene til Rosenborg, så har du vært i kontakt med RBK Media. Det er nemlig medieavdelinga og redaksjonssjef Odd Rune Wolden som har med alt av medieproduksjon å gjøre.
– Vi i RBK Media håndterer samtlige publikasjoner rundt Rosenborg, både RBKTV, websidene RBK.no og det nye kampmagasinet som skal gies ut til alle sesongkortinnehaverne før kamp, forteller Wolden til IN Magasinet på kontoret i den gamle tyskerbrakka.
Storskjerm
– Det koker her i dagene opp mot og etter kampdag, med blant annet "Før Kampen" og "Etter kampen"-programmene som vi også sender på TV 2 Sport. Selve kampdagen er noenlunde rendyrket rundt RBKTV Direkte, som er storskjermproduksjonen. Det er et storskjermshow som starter en time før match og avsluttes ca. 10 minutter etter kamp, dette består av gjester, musikk og musikkvideoer som bygger opp mot matchen. Vi har en kjøreplan fra minutt til minutt i likhet med et tv- program, så i mitt hode er dette en fjernsynssending fra en time før kampstart til ei stund etter kampen.
Når du som tilskuer skal på en Tippeligakamp søndags kl. 18, ankommer du stadion kanskje en liten time før avspark, Wolden er på plass opptil 8 timer før.
12-timers dag
– På kampdag kommer jeg i 10- 11- tiden, jeg er på formiddagstreningen og legger ut et par saker på RBK.no om det er noe nytt. 5- 6 timer før kampstart ordner jeg på kjøreplanen, ringer til gjester og styrer med kabalen der, så et par timer før kampstart har alle vi som er involvert i storskjermproduksjonen et møte hvor vi går gjennom kjøreplanen. De i bua forbereder grafikk, lagoppstillingene og legger inn musikkvideo, speakeren har sitt å forberede med å lære seg navn på motstanderen og slike ting, mens bildeprodusentene og jeg som programleder har våre ting å forberede, forklarer 33- åringen med hovedfag i statsvitenskap og har jobbet med media siden 15-års alderen.
Etter kampslutt lager RBKTV sammendrag av kampen som legges ut på RBK.no og foretar eksklusive intervjuer av spillerne i garderoben.
– Dette skal gå lynkjapt, vi vil at folk som kommer hjem fra kamp skal gå rett inn på RBK.no og se reaksjonene, og de som ikke er på kamp skal få se bildene ikke så lenge etter kampslutt. Det skjer så kjapt som teknisk mulig, helst en liten halvtime.
Utfordring
– Hva er den største utfordringen på en kampdag for RBK Media?
– Det viktigste er å bygge opp til hovedproduktet som er match, bruke de virkemidlene man har og sette publikum i rett modus og skape stemning med riktige bilder og gode intervjuer. De største utfordringene er at det er pes, stress, å holde hodet kaldt, ikke falle ut, det skjer teknisk kluss, det går i stå, det er stort stadion, et stort trøkk og det er mye som rører seg, avslutter Harstad- væringen til IN Magasinet tre uker før seriestarten mot Lyn mandag 31. mars.
Tekst & foto: Thomas Karlsen