Kultur & underholdning »  Knerten

Knerten

I høst er det premiere på den første filmen om Knerten og allerede før den første filmen er kommet ut er produksjonen av film nummer to i full gang. Så store og små kan se frem til to filmer basert på Anne-Cath. Vestlys klassiske barnebøker om Lillebror og Knerten.
Article image

Martin Lund er valgt som regissør for film nummer to om Knerten: «Knerten gifter seg». Filmen starter innspilling i september og blir Martin Lunds debut som spillefilmregissør. Den skal være klar for premiere neste høst. Men først er det duket for stor Norgespremiere på den første filmen om trepinnen Knerten!

Knerten handler om en trepinne – som blir levende – og om Lillebror, en tøff, rampete, snartenkt og modig gutt. Lillebror har nylig flyttet og har ikke fått nye venner, da trepinnen Knerten kommer hoppende ned fra et tre. Når Lillebrors mor tar seg jobb i butikk, må Lillebror klare seg selv store deler av dagen. Med Knerten i hånden møter han en ny hverdag fylt av spenning og dramatikk.
 

– Vi er glade for å kunne gi Martin Lund denne oppgaven, sier produsent Finn Gjerdrum i Paradox.
– Han er en svært ambisiøs og talentfull regissør, håndplukket fra Filmskolen til vårt regissørkollektiv, et kollektiv vi ønsker å bruke så mye vi kan. Med Martin har vi sikret oss at vi får en ny film om Knerten, full av fart, spenning og moro – samtidig som vi presenterer den første filmen om Knerten for publikum i oktober!

– Dette er en utrolig morsom utfordring å få! sier Martin Lund. – Jeg er stolt og ydmyk og gleder meg stort til innspillingsstart i september. Vi er godt i gang med planleggingen og jeg vet at jeg har med meg et svært godt team bak kamera og et fantastisk lag av skuespillere foran! Et fabelaktig grunnarbeid er jo også gjort i realiseringen av den første filmen om Knerten, så dette blir spennende! 

Romantikk i luften

Knerten gifter seg er den andre familiefilmen basert på Anne-Cath. Vestlys klassiske barnebøker om Lillebror og Knerten. Den første filmen som har tittelen «Knerten», åpnet Barnefilmfesten i Haugesund 24. august og har Norgespremiere 16. oktober. Her blir vi kjent med trepinnen Knerten og med Lillebror, en tøff, rampete, snartenkt og modig gutt. Lillebror har nylig flyttet og har ikke fått nye venner, da trepinnen Knerten kommer hoppende ned fra et tre. Med Knerten i hånden møter Lillebror en ny hverdag fylt av spenning og dramatikk.

I Knerten gifter seg blir mor påkjørt av en mystisk sjåfør og havner på sykehus. Lillebror og Phillip er alene hjemme, og Knerten forelsker seg i bjerkekvisten Karoline…

I begge filmene møter vi Adrian Grønnevik Smith (7) i rollen som Lillebror. Petrus Christensen (17) spiller storebror Philip. Pernille Sørensen og Jan Gunnar Røise har rollene som Mor og Far. Åsleik Engmark gir stemme til Knerten og har regi på den første filmen. Manus er skrevet av Birgitte Bratseth. Qvisten animasjon står for animasjonsarbeidet.