- Lexus Stavanger ser frem til oppgraderte Lexus UX 300e
- Ny Toyota RAV4 i GR SPORT-versjon hos Toyta Sørvest i 2023
- Maxus Euniq6 SUV hos RSA Bil Forus
- Med Stavanger beste utsikt og en unik nærhet til sentrum
- Solveig Stølsvik: Superbusy treningsklærgründer
- Vårens vakreste eventyr
- Funnet drømmetomten?
- Stavanger i våre hjerter
- En oase i byen
- Stavangers nye Viking attraksjon
Veien videre
Etter- og videreutdanningen på BI har vist seg å bli populær i Stavangerregionen. Med rundt 500 deltidsstudenter fordelt på de ulike kursene, skjønner man at det er mange som setter pris på muligheten til atter en gang å slå seg ned på skolebenken. BI tilbyr videreutdanning med kurs på både bachelor- og masternivå, samt egne programmer for bedrifter.
– Stavanger har mange ingeniører og andre jobber innen oljebransjen. Etter noen år i slike yrker havner man ofte i ledelse. Da kan man få behov for å «fylle på» med de fagene vi tilbyr her på BI; fag innen økonomi, ledelse og administrasjon, sier Grethe Andersen, prosjektleder ved BI.
God veiledning
Selv om det for noen kan virke som et tiltak å begynne å studere etter mange år i arbeidslivet, er søknadsprosessen på BI ganske så smertefri. Dette er mye takket være deres dyktige konsulenter som tilbyr grundig veiledning og assistanse på området – også for de som ikke er studenter ennå.
En av disse konsulentene er Liv Anette Norland, som understreker at alle er velkomne til et gratis veiledningsmøte.
– Jeg oppfordrer folk til å finne fram alt man har av papirer og vitnemål som har samlet seg opp gjennom årene, og ta dem med hit for en gjennomgang. Svært mange blir overrasket over hvilke muligheter de faktisk har. Vet man ikke hva man leter etter, vet man heller ikke hvilken vei man skal gå.
En del av jobben hennes er å vurdere hvordan uferdige grader og gamle studiepoeng kan inngå i en eventuell ny grad fra BI. Med økende krav til formelle grader i arbeidslivet, er dette noe som har blitt aktuelt for mange. I tillegg kan kursene gi karrieren et løft i form av bedre lønn og andre fordeler.
– Mange kommer ikke engang på hvor mye de har gjort før de kommer hit til veiledning. Men hvis man inkluderer det ene semesteret på idrettshøyskolen, en halvferdig bachelor i kunsthistorie og studiene i utlandet, er plutselig veien til en grad kortere enn du tror! forklarer Norland.
Faglig tyngde
Noen som kan bekrefte fordelene med etterutdanning, er Tor Fjone Sunde, Kenneth Gorman og Adrian Fosse Svendsen, alle deltidsstudenter ved BI. Ved siden av full jobb, har de valgt å ta kurs som vil hjelpe dem videre i deres nåværende karrierer.
– Jeg jobber med ledelse, og kombinert med studiet Grunnutdanning i ledelse er dette en meget ideell situasjon, der det ene utfyller det andre. Jobben gir oss knagger å henge ting på i studiet, og studiet gjør at vi ser situasjoner på jobb på en ny måte, forteller Sunde.
– Det jeg ønsker å oppnå med deltidsstudiene mine på BI, er å lære mest mulig, å bli best mulig. Når jeg skal sitte rundt møtebordet og folk skal høre på meg, da er det greit å vite hva jeg snakker om, legger Svendsen til.
Er du nysgjerrig på om etter- og videreutdanning er noe for deg, oppfordrer Grethe Andersen og Liv Anette Norland deg til å komme innom på en kopp kaffe og en prat. Man trenger ikke å bestemme seg på dagen, men det er alltid greit å vite hvilke muligheter man har!
Tekst & foto: Lina Grotmol