Hjem » Mat & drikke » Røkt mat er en trend

Røkt mat er en trend

Nordmenn elsker røyksmak i matvarer. Røkt makrell, røkt mørbrad, pulled pork. Røyksmak minner om den ultimate grillsmak. Er du helt med, så røyker du maten selv. Hjemme på kjøkkenet.

header roekt mat

Røyking er en del av den norske kulturarven. Det er en tusen år gammel teknikk for å konservere kjøtt og fisk. I gamle dager hang man skinken opp i skorsteinen, så kunne den holde seg i månedsvis. I dag røyker vi maten for å få en fantastisk smaksopplevelse - og fordi det er morsomt. 

header roekt mat2
Sage the Smoking Gun koster veiledende 1.299,00 NOK. Fås i utvalgte butikker fra medio april.

Den dype røyksmaken har lenge begeistret gourmet-entusiaster, og nå er tendensen nådd helt ut i hjemmene. Men røykekunsten er vanskelig. Og helt unødvendig for å få den delikate røyksmaken i maten. Med er røykepistol kan du selv enkelt tilføre maten det ekstra piff – uten bruk av varme. Du legger treflis i det lille kammeret i toppen, tenner røykpistolen og holder en lighter eller fyrstikk ned til treflisen, så det gløder. En kraftig ventilator suger all røyken igjennom en liten slange. Hold så slangen bort til det du ønsker å tilføre røyk, og få minutter etter har maten fått en pikant røyksmak. Enklere blir det ikke. 

header roekt mat3

– Det er ganske enkelt ingen grenser for hvilke matvarer du kan tilsette kald røyk. Eksperimentér gjerne med både kylling, fisk, steaks, spareribs, grønnsaker, cocktails, desserter, sjokolade, smør, rå østers, marmelade. Det er så enkelt og veldig godt. Vi forventer oss mye av denne røykepistolen fra Sage, sier Henrik Buur, Product Manager for Sage hos Witt A/S.

header roekt mat4

Uskadelig røyk

Å tilføre kald røyk til maten er et mye sunnere alternativ enn «ordentlig» røyking, da du her unngår de skadelige stoffene fra røyken. Sage the Smoking Gun gjør bruk av naturlige røykfylte smaksvarianter uten bruk av varme. Dine matvarer får den karakteristiske smaken – uten noen form for skadelige kjemikalier. Treflisen som følger med er fra valnøtt- og epletre.

Følg IN magasinet på Facebook