- Vin til julemat
- Perfekte Sommerviner!
- Våren er endelig her!
- Stort utvalg av både varer og ferskvare
- Vårstemning med historisk sus
- Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården
- Endelig vår
- Kirsebær, krig & cocktails
- Legg juleshoppingen til Kragerø med besøk hos Jensemann
- Alt du trenger til julekosen, over nyttår og ellers i året!
Rettferdig is-suksess
Michalek som er global direktør for Ben & Jerry´s sosiale misjon, gjestet Norge i april for å delta på årets Fairtrade-konferanse som samlet representanter for selskaper, organisasjoner og myndigheter. Der fortalte han om Ben & Jerry’s sosiale forretningsfilosofi, og de økonomiske avveiningene som ligger bak Ben & Jerry’s ambisiøse mål om å bli 100 % Fairtrade.
– I 1988 lanserte vi begrepet «linked prosperity.» Det handlet om at vi skulle drive vår business på en måte så alle som er en del av den kan tjene penger, og utvikle sin rolle og posisjon i den globale økonomien. Dette er vår form for kapitalisme, i kontrast til den mer grådige kapitalismen som utbytter andre og tømmer verdier, sier Rob Michalek som mener finanskrisen viste at deres «caring capitalism» er framtiden, og at selskaper ikke lenger kan ignorere Fairtrade.
– Det er bare å se på hvordan det gikk med den grådige kapitalismen – systemet kollapset. Vår modell kan imidlertid gå hele veien, og i dag har også mange business-skoler begynt å operere med den samme tankegangen.
– De private har ansvar
Ben & Jerry´s forretningskonsept hviler på tre grunnpilarer: En produktmisjon, en økonomisk misjon og en sosial misjon etter grunnlegger Jerry Greenfields gamle motto «Ingen vil kjøpe noe som ble laget ved å utnytte noen andre».
I 2006 fikk selskapet verdens første Fairtrade-merkede is, og målet er at alle ingrediensene skal være Fairtrade-sertifiserte innen 2013. Fairtrade-suksessen har også inspirert Ben & Jerry´s til å prøve å lage verdens første klimanøytrale is.
– Jeg har alltid ment at det er det private næringslivet som kan spille den største rollen i samfunnsforandringer. Vi er de mest ressurssterke aktørene og har både penger og påvirkningskraft. Min rolle i Ben & Jerry´s er å sørge for at vi skal fortsette å være innovative i vår sosiale misjon, sier Rob Michalek.
Fullt på iskrembar
Under Norges-oppholdet Ben & Jerry´s globale direktør for den sosiale misjonen også en tur innom den nyåpnende scoop shop´en – eller iskrembaren – på Karl Johan i Oslo. Selv om iskrembaren bare har vært åpen siden slutten av februar, og sesongen ennå ikke er i gang, var det helt fullt inne i lokalet da Michalek stakk innom en fredags formiddag.
Uken etter besøket delte Scoop Shop på Karl Johan ut nesten 5000 kuler is i forbindelse med den årlige «Free Cone Day», til glade Osloboere – køen gikk lang ut av ytterdøren på tross av litt vårregn i luften.
Selskapet ønsker ikke å oppgi noen omsetningstall ennå, men hans norske kollega bekrefter at rettferdig is slår an også i Norge.
– Vi har solgt over 16 000 kuler is fra midten av januar til midten av april, sier Julie Schneider Haug, Brand Champion Ben & Jerry`s Norge.
Om Ben & Jerry´s
Målet til Ben & Jerry’s er å lage den aller beste isen på den snilleste måten. Det gjør de gjennom Caring Dairy (bærekraftig meieriproduksjon), bruk av frittgående egg, klimanøytral produksjon og nå å bli hundre prosent Fairtrade. I 1978 åpnet barndomsvennene Ben Cohen og Jerry Greenfield sin første isbar i en nedlagt bensinstasjon i Vermont, USA. Ben & Jerry`s fås i dag i over 30 land, og ble lansert i Norge i 2008. I dag får du Ben & Jerry`s mange smaksvarianter hos Deli de Luca, 7-Eleven, Centra, Ultra, en del Menybutikker samt utvalgte ICA Maxi/Super.