Hjem » Stavanger » Hjem & fritid » Ny teknologi – nye studiemuligheter

Ny teknologi – nye studiemuligheter

Kurs og utdanning der du er har fått en ny mening når Folkeuniversitet opprettet Lyd-Bilde-klasserom. Undervisningen i ett klasserom kan følges av studenter i klasserom andre steder. Enkeltstudenter kan delta der de befinner seg, og stille spørsmål eller kommentere til lærer og medstudenter.
folkeuniversitetet i stavanger_MG_5726 foto Stian Broch

 – Forrige studieår gjennomførte vi et stort teknologisk løft i utdanningstilbudet vårt. Vi satset på lyd-bilde-klasserom. Det var noen startproblemer med lydkvaliteten, men i løpet av vinteren og vårsemesteret har vi fått gode tilbakemeldinger på den nye studiesituasjonen vi har skapt, sier Karl Otto Flokenes, daglig leder ved Folkeuniversitetet Vestlandets kontor i Stavanger til IN magasinet.
Med åtte regionkontorer og ca 70 kontorsteder er Folkeuniversitetet Norges største studieforbund. Folkeuniversitetet Vestlandet har regionkontor i Bergen. Her har hele Vestlandet nå en felles organisasjon. Nå er det lokal tilstedeværelse der det tidligere var selvstendige avdelinger. Dette innebærer felles telefoni- og datasystem, markedsføring, økonomi og drift. Som tidligere har de et omfattende lokale kurstilbud. 

Godt samarbeid

 Flokenes forteller at omorganiseringen har hatt stor betydning for utviklingen av det brede skoletilbudet som tilbys i dag.

– Det mangler ikke gode ideer til nye kurs. Utfordringen har vært å få tilstrekkelig høye lokale deltakertall så det ble økonomisk mulig å gjennomføre kursene, sier han.
Gjennom samarbeid mellom de forskjellige kontorstedene får Folkeuniversitetet sammenlagt nok deltakere til å gjennomføre de ulike utdannelsestilbudene.
Stavanger, Bergen og Haugesund er alle store innen Mesterfagskolen. I år er dette studiet overbooket i Stavanger. Dette løses ved at Haugesund inkluderer de overtallige førsteårselevene med ukentlig deltagelse via Lyd-Bilde. De har også fellessamling i Haugesund minst en gang i semesteret. Haugesundskontoret har også ansvaret for Mester i Spania. Elever fra hele landet reiser til Spania i 2 perioder á 3 måneder. Resultatene her er bedre enn hva de har vært hjemme i Norge.
folkeuniversitetet i stavanger_MG_5742 foto Stian Broch

Unike tilbud

 Universitets og høyskoleutdanninger er en viktig del av studietilbudene. Juss/Rettvitenskap, prosjektledelse, psykologi og spesialpedagogikk er bare noen av tilbudene som settes opp i samarbeid med offentlige skoler og universitet. Systemisk familiearbeid gir en innføring i systemisk grunnlagsforståelse og familieterapi og tilbys i Haugesund høsten 2011 og våren 2012. Språkkurs er også populært å ta hos Folkeuniversitetet.

– Vi er store på formell norsk opplæring. Vi setter også opp aktuelle ferie- og arbeidsspråk som russisk, engelsk, tyrkisk, spansk, fransk, gresk og italiensk på flere nivåer, sier Flokenes.
Folkeuniversitet jobber med flere spennende tilbud fremover. Følg med på deres hjemme-sider www.folkeuniversitetet.no, kontakt dem på stavanger@fu.no eller ved et besøk hos deres lokaler i Auglendsmyrå 2.
 
Tekst: Cathrine Jakobsen | Foto: Borghild Ree Strand & Stian Broch