» Mer enn en legevakt

Mer enn en legevakt

I flere år kjempet Kari Lise J. Eidjar seg tilbake etter en alvorlig sykkelulykke. Nå tar hun med seg erfaringene fra norsk helsevesen inn i driften av den nyåpnede private helseklinikken Legevakt Vest.

header legevakt vest

– Jeg har opplevd norsk helsevesen på sitt aller beste og på sitt aller verste, sier daglig leder Kari Lise J. Eidjar i Legevakt Vest. - Norske leger har det for travelt og de jobber for mye alene. Her har vi skapt et kollegium med ulike profesjoner som kan utfylle hverandre og jobbe sammen, for å gi pasienten det optimale medisinske tilbudet.
Det nyåpnede legesenteret på Ullern i Oslo er mer enn bare en legevakt, og tilbyr flere ulike helsetjenester.
– Vi har bedriftshelsetjeneste, et spesialistsenter og allmennlegetjeneste, i tillegg til legevakt, som er oppe hver dag fra kl 9 til 21.
Spesialistsenteret har en topp moderne hjerteklinikk og et hudsenter for medisinsk og kosmetisk behandling.

header legevakt vest2

Botox og akupunktur

Senteret har også god kompetanse innenfor akupunktur, som blant annet brukes til muskel-, skjelett- og allergibehandlinger, i tillegg til å utføre modningsakupunktur på slutten av svangerskapet.
– Vi bruker dessuten botox i behandlingen av migrenepasienter. Mange med migrene utvikler spenningshodepine. Med botox fjerner vi det muskulære elementet og lammer delvis enkelte muskelsegmenter som skaper denne spenningen.
Legevakt Vest kan tilby de nyeste behandlingsmetodene og de mest moderne medisinske apparatene.
– Vi har kjøpt inn en meget eksklusiv medisinsk laser. Jeg tror vi var nr 2 i Norge som fikk den. Laseren er et fantastisk verktøy som vår hudlege er henrykt over. Den kan blant annet operere og fjerne hudflekker, den har dessuten patent på en spesiell hårfjerningsmetode.
Legevakt Vests operasjonsstue er iso-sertifisert, og en operasjonsstue til er under oppbygging. Den skal stå klar i løpet av noen få uker.
– Operasjonssalen vår er blant de aller beste i Norge. Det er ikke så mange norske stuer som er iso-sertifisert, noe som betyr at vi kan gjøre alt av operasjoner, bortsett fra inne i selve hjertet eller å sette inn proteser. All annen kirurgi kan vi utføre her.

Henrykte pasienter

Legevakt Vest har inngått et samarbeid med Unilab, som gjør at deres pasienter kan komme til her og få tatt blodprøver.
– Vi har hatt to episoder hvor jeg har lurt på om innleggelse var det riktige, og da har vi hatt mulighet til å foreta prøvene her og fått dem analysert med en gang. Begge gangene har pasientene sluppet å måtte reise på sykehus, noe de har vært helt henrykte over. Unilab har et kjempesvært lab over to etasjer her inne. De kan fjerne føflekker, analysere prøver, gjøre undersøkelser og ta blodprøver.
I samme hus som Legevakt Vest holder til flytter også et stort treningssenter inn.
– Vi har inngått en avtale med Ullern treningssenter som flytter inn over gangen her. Det betyr at våre pasienter som har muskel og skjelettlidelser vil få behandling der. Vi vet i dag at det ikke finnes noen quick fix; det er egeninnsats og riktig tilpasset opptrening som skal til.

header legevakt vest3

Ulike profesjoner

Legevakt Vest har knyttet til seg leger og behandlere fra ulike profesjoner.
– Vi har tre manuellterapeuter med driftsavtale tilknyttet Legevakt Vest, i tillegg til to fastleger, som utgjør den offentlige delen. Også er vi en hel haug av private leger. Vi har også ortopeder, urologer, gynekologer og plastikk-kirurger som skal jobbe med hudlegen. Vi har dessuten hjertelege, fysikalsk medisiner og arbeidsmedisiner.
Ideen til å starte legesenteret har brygget inne i Eidjars hode i noen år.
– Jeg jobbet som fastlege siden 1999, men det er litt ensomt. Det er veldig travle dager. Mange pasienter føler seg feilvurdert, fordi man ikke blir hørt. Det er ikke det at legene ikke bryr seg, men det blir for travelt og mange ender opp med å bli avflata og utbrent.
– Det fine her er at man har et kollegium, med bedre muligheter til å diskutere pasienter. Det å ha ulike profesjoner som jobber sammen og tenker ulikt, det tror jeg kan være veldig fint for pasientene. Tanken har vært å sette pasienten i sentrum, at vi kan gjøre hverandre gode, sier Eidjar.
– Vi har vektlagt å ansette erfarne leger med gode menneskelig egenskaper, som er vennlige og, mennesker er ulike.

Følg IN magasinet på Facebook