- Mohn Kunsthandel med kvalitet og trygghet siden 1912
- En eventyrlig jul hos Illums Bolighus i Bergen
- Svane Kjøkkenet Bergen
- Tenk solskjerming når du planlegger – Norsol på 1-2-3
- Dansk Kjøkkendesign hos Svane Kjøkkenet i Bergen
- På gavejakt i Bergen?
- Langt liv i en god seng
- Solskjerming i verdens-klasse fra Tingvoll
- Rotpunkt kjøkken tar miljø på alvor!
- Miljøansvar på agendaen
Den sjette himmelen
Den siste tidens visuelle make-over har omskapt Galleriet til en moderne shoppingkatedral som elegant fusjonerer det klassiske 1920-tallets stilelementer med 2010-estetikken. Da passer det ekstra godt at Galleriet dyrker estetikk, interiør og design med en egen etasje dedikert til temaet. Glasshimlingen i Galleriets midtskip lar dagslyset flomme ned over etasjene, men den sjette har en egen lys atmosfære, utsyn over senterets indre og ut mot Fløybanen. Mange storbyer har egne shoppingstrøk der butikker innen design, mote eller interiør ligger som perler på en stor etter hverandre. Galleriet har sin «interiørgate» i sjette. Det gir fordeler ved at kundene har mange valgmuligheter på ett sted og slipper å løpe byen rundt, til butikker som ellers ligger ganske spredt i Bergen.
– Det har vært en helt bevisst tanke fra vår side å satse på en egen etasje for interiør. Det gjør det mer spennende og tiltalende for dem som er på jakt etter ting til hus og hjem. Kitch’n blir siste tilskudd til butikkene i høst og vi har også et kunstgalleri, som det er uvanlig å ha i et kjøpesenter. Det har vært viktig for oss å få butikker utfyller hverandre med sitt sortiment, sier senterleder Hågen Solheim.
Kunstgalleriet URD
Da kunstgallerigründer Gunnbjørg Myhre etablerte sitt kunstgalleri i 1993 var tanken om kunst på et kjøpesenter veldig ny og litt dristig. Selv om det for eksempel i Japan er et helt vanlig fenomen at de beste galleriene ligger på handlesentere, har det ikke vært gjort før i Norge. Det knyttet seg spenning til hvordan det ville slå an. Derfor landet Gunnbjørg på navnet URD, som er én av de tre skjebnegudinnene i norrøn mytologi. De sitter ved brønnen Urdarbrunn under verdenstreet Yggdrasil og spinner på den store skjebneveven. Den spenstige logoen til URD gjenspeiler godt kreftene som settes i sving av skjebnetrioen og energien som finnes i kunstens verden. Men anno 2010 har ikke URD bare velvillige skjebnegudinner å takke for at galleriet er blitt en stayer, selv om det likevel ikke er forakte å èn av dem på sin side.
– Hovedtanken min var å skape noe nytt og tenke litt annerledes omkring kunstformidling. Det er jo veldig strenge krav om hvor og hvordan kunst presenteres. Men tenker at kvalitetsgrensene må holdes innen kunstformidlingen, så er et viktig å kunne være der hvor folk er – å nå ut til folket, sier Gunnbjørg.
Internasjonalt format
Tidligere har store og kjente navn som Dagfinn Knutsen, Bjørn Ransve og Ann Armitage vært på plakaten med separatutstillinger. I disse dager har URD en kollekstivutstilling med et spennende utvalg norske kunstnere. Ole Lislerud var årets Festspill-utstiller med THE WALL, som tar utgangspunkt i ideen om kunst som investeringsobjekt på Wall Street. Etter finanskrisen ble det ansett som tryggere å investere i en Andy Warhol enn i ordinære aksjer – et paradoks som gir nye perspektiver på samfunnet post-finanskrisen, og Lisleruds arbeider spinner videre på tematikken omkring det moderne mennesket. Lisleruds kunst er allerede å finne på gallerier over hele verden.
– Han kan jeg ikke få skrytt nok av! På kollektivutstillingen har jeg også akvareller og grafiske trykk av Gro Fraas, som er blitt omtalt som én av de aller ypperste innen akvarell i Norge. Hanne Mai Scheen og Helle Kaarem tror jeg fanger samtiden sin på en veldig spennende måte. Disse tror jeg at kommer til å markere seg veldig i tiden fremover med sitt uttrykk, forteller Gunbjørg.
Design på kjøkkenet
Kitch‘n blir det nyeste tilskuddet til mangfoldet i sjette etasje og kommer til å by på mye spennende utover høsten og vinteren. Butikken åpner i Galleriet 1. november.
– Galleriet har stått på vår ønskeliste i Bergen lenge og når muligheten bød seg slo vi straks til. Den gode beliggenheten ved Torgalmenningen og det gode navnet Galleriet har blant kundene har vært viktige momenter for oss, forteller daglig leder Bjørn Reider Mæland. Siden etableringen i 1996 har Kitch‘n rukket å etablere seg på kjøkkenarenaen som leverandør av fagkunnskap, god service og ikke minst et uvanlig fresht sortiment. Fra merkenavn som Eva Solo, Rosendahl, Alessi, Menu, Gaggia og Stelton har Kitch‘n håndplukket produkter som ikke bare har høy kvalitet og slitestyrke på kjøkkenet, men også en god dose lekenhet og sprelske design.
– En av våre største suksesser i år er Bodum, som har kommet sterkt i det siste og slått seg opp på en kombinasjon av design og fargebruk. Blant de helt nye produktene vi har tatt inn fra dem er et eggeformet display til en treliters vindunk. Det er kjempekult og ligger godt an til å bli høstens store hit hos oss, sier Bjørn Reidar hos Kitch‘n og ønsker velkommen til ny butikk.
Bli inspirert!
Dette er kjøkkenbutikken med stor K – både for kjøkken og kvalitet og tilbyr en rekke stilige og egenartede merkevarer innen porselen, designprodukter og gaveartikler, glass og kjøkkenutstyr. Produktene som føres av TilBords er utviklet med fokus på estetikk, brukervennlighet og kvalitet. Sortimentet er stort og inneholder både kjøkken- og interiørvarer. Et viktig element i TilBords‘ filosofi er inspirasjon – til å nyte livet til hverdags og fest. TilBords er et populært valg på mange brudepars ønskelister og det er ikke uten grunn. Her finnes komplette servise- og bestikkserier fra noen av markedets beste leverandører, i alt fra det klassisk-nostalgiske til det urbane og freshe.
Vintage og industrielt
I Kremmerhusets nyåpnede butikk på Galleriet finner du et sortiment som passer enhver interiørstil – med en dash minimalistisk og moderne, shabby chic og rustikt kombinert med de store trendene som beveger seg i bransjen. De lyse og romslige lokalene bugner av høstnyheter som spenner fra tekstiler i fargeskalaen fra plomme- og lillatoner til en mer rustikk brunfargeskala. Nå er tiden inne for begynne å tenke på innelivets gleder. N år høstvinden uler rundt hushjørnene finnes det knapt noe bedre enn godstolen foran en sprakende peis. Til å oppbevare all veden på stilig vis har Kremmerhuset en samling koselige vedkurver og dunker i den trendy industri-looken, lagd av resirkulerte gummidekk fra Asia. Kremerhusets utvalg av nostalgiske velkommenskilt er blitt superpopulære og er det kommet inn et lass med nye varianter i den trivelige vintagestilen. Motivene spenner fra det sukkersøte til det småfrekke.
Nostalgisk skattkammer
Hos Herskap & Tjenere kan man gå på oppdagelsesferd på londonsk småbutikkvis og la seg overraske over hva som kan dukke opp. Konseptet har helt siden starten i 1993 vært å tilby produkter man garantert ikke vil finne en masse andre steder og å mikse ulike «sjangere» som kjøkken- og interiørartikler med divainspirerte festkjoler og topper. Blant hyllene med Elvis- og Marilynbilder, rustikke lykter og lamper, romantiske speil og rammer, og søte serviser, espressokanner og håndlaget konfekt i små poser vet man aldri hva som kan komme til å dukke opp! Overraskelsesmomentet er aldri langt unna, og det er gøy å bare gå og kikke i denne butikken. Herskap & Tjenere har også byens største utvalg i løsvekts-te og kaffe fra gode leverandører. Dette er stedet å gå for spesielle gaveartikler!
Kunsthåndverk til begjær
Hjertholm ble etablert i 1930 som landets første butikk for kunsthåndverk, med røtter tilbake til 1892. I dag er det tredje generasjon Hjertholm som driver den velkjente og tradisjonsrike butikken i hjertet av Bergen.
De kan være stolte av å ha Norges største utvalg innen skandinavisk kunsthåndverk, med over 100 kunsthåndverkere i «stallen». Hjertholm har et bredt utvalg av hånddreiet brukskeramikk, skulpturer og kunstglass levert direkte fra verkstedene. Men i det unike sortimentet finnes også kjoler og vesker fra bergenskunstneren Gro Aakenæs Sævig, smykker fra flere norske smykkeprodusenter og håndlagde smykker fra bergenskunstneren Kristin Selboskar. Her finnes også norskprodusert tinn fra Askvoll og ull-pledd i høy kvalitet fra Røros Tweed. Når Hjertholm i dag er et av Galleriets mest særpregede forretninger med noe av det beste skandinavisk kunsthåndverk kan by på, er det ingen overraskelse for dem kjenner til at noen av Norges største billedkunstnere – som Reidar Aulie, Harald Kile, Arne Ekeland og Kai Fjell i sin tid var tilknyttet dem.
Tekst: Elin Kvandal | Foto: Ida Linge