- Omfavn Sommeren Med Stil
- Ikke størst, men best!
- Finn drømmeringen hos Thune
- Kjærlighet for naturen hos Juvelér H. A. Neerbye
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Kvalitet over kvantitet hos Fire årstider
- Funklende høst hos Thune i Stortingsgaten
- Hva er din anledning?
- Det mest anvendelige smykket i smykkeskrinet
- På jakt etter den perfekte gaven i Oslo?
BOSS – fremragende snitt og stilrene detaljer!
Suksesshistorien BOSS startet allerede på begynnelsen av 1900-tallet. Grunnleggeren Hugo Boss, en av sin tids beste skreddere, trosset elendige økonomiske tider og åpnet sin første butikk i den tyske byen Metzingen i 1923. Stikk i strid med omgivelsenes forventninger viste det seg å være stor etterspørsel etter solide arbeidsklær for menn – som i mange år var Boss sitt varemerke. Snart kunne han også åpne sin første fabrikk. De kommende årene, frem til Hugos død i 1948, fortsatte forretningen å blomstre. Bedriften skulle bli i familien, med grunnleggerens to sønnesønner – Jochen og Uwe Holy – i sjefsstolene.
De to brødrene styrte riktignok firmaet i en helt ny retning. Jochen hadde en velutviklet sans for trender, mens Uwe sørget for en forretningsfilosofi få tidligere hadde vært vitne til. Sammen la de grunnlaget for BOSS sin fremtidige suksess. Til da var tysk herredesign ensbetydende med tunge og stive materialer – solid og billig, helt ribbet for finesse. Brødrene Holy produserte derimot dresser av et helt annet kaliber – brune, grønne og blå, laget i materialer av utsøkt italiensk kvalitet. Prisene var også noe høyere enn det som ellers kjennetegnet tysk manufaktur. Grepet skulle vise seg å være en genistrek. Snart hadde Uwe og Jochen Holy utklasset alle sine konkurrenter.
BOSS får legendestatus
Kombinasjonen av edle materialer, innovativ design og dyktig markedsføring, medvirket til at BOSS snart kunne våge seg ut på nytt territoriet. I 1976 åpnet de sitt første utsalg i USA. Publikum var først skeptiske, men etter bare noen få år hadde BOSS befestet sin sterke posisjon også på det amerikanske markedet. Hete navn som Sylvester Stallone og tennisstjernen Bjørn Borg var svorne tilhengere. Det samme var Don Johnson og Phillip Michael Thomas i 80-talls klassikeren «Miami Vice». Med sitt ukonvensjonelle, progressive og litt macho image hadde BOSS nå fått legendestatus blant motebevisste menn.
Nye banebrytende ideer
I 1993 kunne brødrene Holy trekke seg tilbake med god samvittighet. De overlot sin posisjon til Peter Littman, som klarte å ta firmaet til ytterligere høyder. Littman valgte imidlertid å trekke seg fra videre samarbeid bare fire år senere. Ryktene ville ha det til at han var uenig i selskapets videre strategiske mål. Peter Baldessarini hadde lang fartstid bak seg, både som designer og styremedlem, da han takket ja til å etterfølge Littmann. Baldessarini gikk løs på oppgaven med dødsforakt. For å komme tettere på kundene økte han antall utsalgssteder, en vellykket manøver som ikke gikk på bekostning av verken kvalitet eller eksklusivitet. Han så dessuten nytten av å involvere seg med Hollywood. I en rekke blockbustere var skuespillernes garderobe signert BOSS. Baldessarini var også mannen bak en av de mest banebrytende ideene i motehusets historie. I 1998 lanserte han den første kolleksjon for kvinner – BOSS woman. De samme prinsippene som i årevis hadde kjennetegnet designen for menn ble nå også tilpasset kvinnen: en sterk look; feminin, men med attityde. Baldessarini fikk dermed en unik posisjon i konsernets historie.
Da han gikk av i 2001 sa han følgende:
«As fashion definers and designers, ours is the task of enriching our social order with creative impulses. We make dreams come true, and enhance reality with elegance and beauty. Design and style lend progress an attractive face, meeting needs that are less tangible but all the more essential.» Siden har hans etterfølger Dr. Bruno Salzer fortsatt i samme ånd.
Unik fashionpalette
Kjernedesignet BOSS består i dag av fire ulike linjer: BOSS black, BOSS selection, BOSS orange og BOSS green, mens HUGO er et enkeltstående merke. Sammensetningen utgjør en unik fashionpalette, hvor hver linje appellerer til ulike målgrupper. Mange forbinder gjerne BOSS med kolleksjonen Black. Linjen har en makeløs dybde, og spenner vidt. Fra dresser og smokinger, til skjorter og gensere med en mykere look. Fargene er nedtonede og nøytrale, linjene rette og enkle. Materialene er behagelige, og omfatter alt fra ull og silke til lin og bomull. Selection representerer på sin side noe av det ypperste innen tysk design, og er selve flaggskipet til BOSS. Hvert eneste plagg oser av luksus. Stoffene holder en svært høy kvalitet og fargene er delikate. Selv noe så enkelt som et skjerf har en særegen, eksklusiv aura. For kunder med en litt røffere stil er Orange å anbefale. Linjen er innovativ og trendy, og har en noe yngre appell. Klærne er rike på detaljer, og fargene frekkere enn det som ellers kjennetegner BOSS. Hver enkelt linje er også koordinert med sko og tilbehør. Med tanke på det klassiske snittet som kjennetegner BOSS, vil også plaggene utgjøre en perfekt grunnstamme i enhver garderobe.
– Et BOSS-antrekk vil alltid være en god og stilsikker investering. Klærne er elegante, tidløse og av høy kvalitet. Iført en dress eller frakk signert BOSS kan man gå selskapssesongen og vinteren trygt i møte.
Tekst: Siri Gerrard | Foto: Hugo Boss
Ønsker du å se nærmere på Hugo Boss sine kolleksjoner anbefaler IN magasinet sine lesere å ta turen innom Follestad, eller Kleins i Trondheim.