Interiør & design »  Spennende tider

Spennende tider

Tro mot sin filosofi produserer Certina klokker for sitt lojale publikum. Her presenterer vi noen av de nyeste modellene: DS First Lady Ceramic, DS Master, DS Podium Valjoux Kronograf og DS Rookie.
Article image

Certina DS First Lady Ceramic

Aktiv, selvstendig og utforskende, den moderne kvinnen har mange kvaliteter. I takt med en dynamisk hverdag er hun like komfortabel med sport og friluftsliv, som med en rolig kvalitets-stund innendørs. Den nye Certina DS First Lady er en hyllest til den moderne kvinnen, en sporty kronograf med flott design i en varm, rosefarget PVD kasse. Uimotståelig moderne og samtidig klassisk design, der skinnende sort keramikk er brukt på bezelring og krone.

Certina henter inspirasjon fra det feminine. Siden 1888 har de produsert moteriktige dameklokker, karakteristisk for sin tid. Det nye uret følger denne historiske tradisjonen i tråd med dette kjente sveitsiske klokkemerkets prinsipper, de nyeste trender i dag. Det moderne sporty designet blandes med det klassiske elegante og feminine utrykket som Certina er kjent for. Den skinnende rosefargete klokkekassen i stål er utstyrt med en sporty taggete bezelring i samme farge, belagt med blank sort keramikk med hvit nummerering som markerer 5 minutter intervaller. Kronen er dekorert med den samme skinnende sorte keramikken, som utgjør den elegante helheten dette uret utstråler. Det sporty utrykket er fremhevet med en sort gummirem utstyrt med en «butterfly»-lås i samme rosefarge stål som kassen.

Uret kommer i to farger, sort og hvit, samt en enklere modell uten stoppeklokke, da med tre visere. Prisene er 4790.- for kronografene og 3990,- for standardmodellene.

Article image

Certina DS Master

Certina har lang tradisjon med å blande sammen banebrytende design med førsteklasses tekniske nyvinninger. Nå har Certina satt standarden for dette enda høyere med sin nye DS Master, en fantastisk thermo-justert kronograf verk fra ETA. Moderne overdimensjonert, imponerer dette uret med sitt solide utrykk, kompromissløse sporty karakter og tekniske detaljer. En imponerende sort PVD stålkasse, utstyrt med en fast bezel med flott 45-graders vinkel. En nytelse for øyet som fortsetter bak det anti-reflekterende safir glasset på en sort skive med utsøkte detaljer. Detaljer som Certina`s historiske logo i relief på skiven under sekundviseren, er med på å gjøre skive-designet komplett. 
Den 45mm store urkassen er polert og avrundet slik at den blir komfortabel og ligger godt på armen. Remmen er en myk gummirem som er påmontert en sort PVD-foldelås med integrert dykkerforlengelse på låsen som gjør at uret kan brukes utenpå en dykkerdrakt eller en jakke. En bicolour modell er også tilgjengelig, med stål og sort PVD-overflate, alle klokkene kommer med COSC sertifikat på urverket og spesial-etui.

Article image

Certina DS Podium Valjoux Kronograf

Dette er et perfekt møte mellom tradisjonell klassisk design og ett moderne ur, som innfrir alle forventninger til en klokkekjenner. DS Podium Valjoux er utstyrt med ETA 7750 Valjoux automatikk-verket som er verdenskjent for sin kvalitet og presisjon. Med en sikker personlighet og uthevet innovativ design, er dette utrykk for det ypperste i klokkedesign. Klokkekassen er 42mm stor, med glass i baklokket for å innsyn til det fantastiske urverket.

Uret er en ny tilføyelse i en lang etablert tradisjon i produksjon av automatiske klokker. Med flotte kontraster, og samspillet mellom nyanser og overflater, fra det børstete stålet til dens glatte høypolerte tachymeter bezel, passer dette uret til alle antrekk.
Fra et rent funksjonelt synspunkt er dette også ett flott ur. Den store detaljerte sølv-skiven med mørke markerte indekser gir stor presisjon for avlesning av kronografen. Lys, åpen og luftig bak ett antireflekterende Safirglass, blander klassisk detaljer, seg med kraftige nikkelbelagte sorte, overdimensjonerte arabiske tall og indekser på skiven. Kronen og trykkerne er utsmykket med sort PVD for å knytte sammen design med de sorte detaljene på uret og til den sorte remmen. Viserne og indeksene er laget i sort nikkel-finish som gir en betydelig forbedring i kontrastene for avlesning på skiven, og sammen med selvlysende visere, vil det være mulig å se tiden ved alle lysforhold, også i mørket.

En litt mer sporty versjon av dette uret er også tilgjengelig, da med sort skive, polerte indekser røde time- og minutt-visere i kronografen, polerte visere i klokken og brun skinnrem. Prisen er 10 600,- for remmodellen og 10 900,- for lenkemodellen.

Article image

Certina DS Rookie

Førsteinntrykket av den nye DS Rookie er sterkt og kompromissløs. Klokken fremstår som original og ungdommelig. Skarpe kontraster blander seg med ulike overflater i matt og polert, som fremhever det sporty og tekniske utrykket. Designet frembringer også asosiasjoner til instrumenter fra racingbiler. DS Rookie er en kronograf for den aktive med design og presisjon for den kresne.

Den nye DS Rookie fremhever Certina`s etablerte forhold med intense og dynamiske idretter. Klokken har en moteriktig stor skive, omringet med en polert sort PVD belagt bezelring, på en matt børstet stålkasse. En annen detalj som fremhever sport og styrke, er de polerte kransene som beskytter både de sorte PVD-belagte trykkerne og kronen. Urskiven er ett smykke med en fantastisk teknisk design, med ett overdimensjonert 12 tall. Alle detaljer på skiven er designet med skarpe kontraster for korrekt avlesning i alle lysforhold, noe som er krevende å designe uten å miste det elegante og klassiske utrykket.

For damer er det en versjon tilgjengelig som er skreddersydd for den moderne aktive kvinnen. Den samme ungdommelige helhet, men i en lysere undertone og en fantastisk perlemorskive, antrasitt fargede indekser i en børstet og polert stålkasse og en nydelig hvit gummiert rem. Uret kommer i 6 ulike utgaver med stållenke og gummiert rem.

Alle modellene er selvfølgelig utstyrt med Certina`s berømte DS Double Security beskyttelse system, med ripesikret safirglass og vanntette ned til 100 meter. Klokkene til Certina er kjent for best kvalitet til best pris.

Holder du til i Trondheim og ønsker å se nærmere på Certina sine klokker anbefaler IN magasinet dere å ta turen innom Urmaker Håkon Lian i Nordre gate 9. Der deres medarbeidere kan veilede dere til et godt klokkekjøp.