Hjem » Oslo »  Sov bedre, lev bedre

Sov bedre, lev bedre

En god natts søvn er viktig for både kropp og sjel. Hos Hästens Store Oslo får du senger i rene, naturlige materialer som er håndlagde etter gamle sengemakertradisjoner. Tar du turen innom forretningen ved Rådhuset er du nærmest garantert å finne sengen som vil gi deg gode drømmer!

Selv om de i dag kommer i en rekke farger så er det madrassene med blå ruter de fleste forbinder med Hästens. Og som nærmest har blitt synonymt med kvalitet og god søvn. Her i Oslo finner du hele varesortimentet fra den svenske sengeprodusenten hos Hästens Store Oslo. Forretningen holder til i store og lyse lokaler i Hieronymus Heyerdahls gate, et lite steinkast unna Rådhuset og Aker Brygge. Butikken drives av ekteparet Anne Marie og Terje Cosma, som har lang erfaring med Hästens og mer enn gjerne hjelper deg å finne den sengen som passer best til akkurat deg. 
– Hästens skal være en seng du lengter hjem til. Og vi ser at stadig flere ønsker å investere i en seng av høy kvalitet som varer livet ut. Det kommer ofte kunder innom som har hatt seng fra Hästens i 20 år og som nå synes det er på tide å kjøpe ny overmadrass. Men fjærene og materialet er fremdeles intakt og har ikke endret form. På grunn av det patenterte fjærsystemet både ser og oppfører sengene seg som nye selv etter mange års bruk. I tillegg har vi mange kunder som allerede har en seng fra Hästens og som nå kommer for å kjøpe en til hytta. Dette er jo de stedene hvor man virkelig skal kunne slappe av og våkne uthvilt, sier Anne Marie.

Lange tradisjoner

Hästens er en av de eldste sengeprodusentene i Europa. Bedriften kan skilte med en rik historie som strekker seg helt tilbake til 1852 da det hele startet med et salmakerverksted. Etter hvert ble fokuset flyttet over til madrasser og i 1948 stod drømmefabrikken ferdig. Dette er for øvrig den samme fabrikken som fremdeles lager madrassene til Hästens i dag. Det store internasjonale gjennombruddet kom da madrassene ble kjøpt inn til en av Amerikabåtene og i 1978 ble de kjente blå rutene patentert. Hästens er dessuten fremdeles en familiebedrift hvor sjette generasjon nå har begynt i ledelsen.
Ikke bare er Hästens en av få bedrifter som fremdeles har hele sin produksjon i Skandinavia, sengene deres blir fremdeles håndlagde etter gamle sengemakertradisjoner. I dag er Hästens et anerkjent merkenavn og blant verdens ledende sengeprodusenter. Og i en tid hvor mange er opptatt av både håndverk, miljøet og rene materialer er Hästens populær som aldri før. I hele produksjonen til Hästens finner man igjen tanken om kun å bruke naturmaterialer og til rammeverket brukes det for eksempel sent voksende furu fra Nord Sverige. Sengene er dessuten miljømerket Svanen, noe som det settes strenge krav for å bli. I forretningen kan du velge blant et bredt utvalg innen kontinentalsenger, rammemadrasser og justerbare senger, og alle sengene kan tilpasses etter dine personlige behov.

Rene naturmaterialer

Søvn er viktig for både kropp og sjel, og det er mange fordeler ved å sove godt. Man lever lengre, får bedre helse, ser yngre ut, lærer raskere og gjør en bedre jobb. Dette har Hästens tatt på alvor og siden deres senger er lagd av rene naturmaterialer som ull, bomull, tagl og lin sovner du raskere og blir i den dype søvnen lengre. De naturlige materialene fungerer dessuten som en temperaturkontroll hvor sengen holder en kjølig og konstant temperatur samtidig som den fjerner fuktighet. 
– Det er mange produsenter som snakker om miljø og rene materialer, men sengene fra Hästens er blant de få som kun er lagd med rene naturmaterialer som ull, bomull, tagl og lin. Det er ingen syntetiske eller kjemiske stoffer som parabener i sengene og de er verken skadelige for oss eller naturen. Med en seng fra Hästens ligger man i en 100 % ren og naturlig seng. 
Og det er tydelig at nordmenn virkelig har fått øynene opp for de svenske sengene. 
– Etter en flott sommer hvor vi med mye besøk i butikken og gode salgstall forventer vi også mye utover høsten. I sommer har vi hatt en konkurranse på Instagram hvor folk kom inn i butikken og tok bilder av seg selv. Premien er en Hästens seng og vi har hatt mye ekstra besøk i butikken på grunn av dette, sier Anne Marie med et smil. 
– Nå i høst har vi dessuten en kampanje med den kjente modellen Elsa Hosk. Hun er jo en travel dame som reiser mye og blant annet kan man se filmer på Youtube hvor hun forteller om hvordan det er å komme hjem til sin Hästens seng. Vi har også mange kunder som har fått oss anbefalt oss av andre, noe som jo er den beste reklamen vi kan få. Det er hyggelig at kundene er så fornøyde at de anbefaler oss videre. Vårt ønske er jo at folk skal sove godt og velge riktig seng!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Hästens

Følg IN magasinet på Facebook