Hjem » Oslo »  Skreddersydd kjøkken

Skreddersydd kjøkken

Kjøkkenet blir kalt husets hjerte med god grunn. Her samles vi både til hverdag og fest. Derfor er det så viktig at kjøkkenet dekker alle de praktiske behovene samtidig som det ser lekkert ut. Hos Boform får du kjøkken som er skreddersydd etter dine behov og ønsker slik at du får akkurat det kjøkkenet du har drømt om!

Boform er et dansk firma som fremdeles produserer sine kjøkken i Danmark. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og med et kjøkken fra Boform er du garantert å få høy kvalitet. Her i Oslo finner du deres showroom i Drammensveien 130 på Skøyen. Og den gamle mursteinsbygningen med en litt industriell følelse er den perfekte bakgrunn for utstillingene. 
– Vi startet her i 2011, men da i andre etasje i møbelbutikken til Holedesign. For ett år siden flyttet vi ned i første etasje, men har bevart det nære samarbeidet med Holedesign, forteller arkitekt Søren Emil Kristensen.
Mens Søren er utdannet arkitekt fra Kunstakademiet i København er hans kollega Kari utdannet interiørarkitekt. Her er det med andre ord mye fagkunnskap samlet, noe som uten tvil kommer kundene til gode. Som arkitekter har de et spesielt øye for rom, lys og funksjon og kommer ofte med helt nye løsninger man ikke har tenkt på selv. 
– Vi drar gjerne hjem til folk både for å ta mål og ikke minst for å plukke opp stil og tanker. Alle våre kjøkken er skreddersydde og designet til rommet etter kundens behov. Samtidig som kjøkkenet skal dekke de ulike behov man har skal det også være et estetisk tilskudd til rommet. For eksempel kan en benkeplate i marmor være et smykke i seg selv og et fantastisk midtpunkt i hjemmet. I dag har mange åpen løsning mellom stue og kjøkken, og da er det enda viktigere at kjøkkenet er en del av helheten.

Smarte løsninger

Kvalitet kan bety ulike ting. Det kan både være snakk om hvor lenge ting varer og den opplevde kvaliteten du får når du tar på ting eller trekker ut en skuff. Og hos Boform får du uten tvil begge deler. I tillegg kan de tilby en rekke smarte løsninger som en skjærefjøl som flyttes i et spor på benkeplaten eller en vifte som er plassert nedfelt i benken mellom koketoppene. Her kan du også få ulik høyde på benken hvor benkeplaten hvor man står og tilbereder eller vasker opp er høyere enn den med koketoppen hvor man ellers må løfte armene for å røre i grytene. Med en benkeplate på 95 cm og koketopper på 85 cm får man en mer ergonomisk riktig løsning.
Siden Boform ikke blir produsert på en fabrikk, men på et snekkerverksted har du også muligheten til å få individuelt tilpassede løsninger. Siden alt er malt for hånd kan du for eksempel få akkurat den fargen du ønsker. 
– De som jobber på verkstedet har alltid tegningene foran seg. Alt er laget på millimeter mål og de plukker dessuten ut materialer som passer hvert enkelt kjøkken. Treet som benyttes er ekte treverk som er finert. Og alt treet i ett kjøkken kommer fra det samme treet slik at farge og struktur blir likt. Vi jobber mye med naturlige materialer og ser at etter 15 år er den hvite minimalismen nå over. I stedet skal det være gode, ordentlige materialer som tåler å bli brukt og som eldes naturlig.
Skal du pusse opp badet tilbyr Boform også elegante og luksuriøse baderomsløsninger fra det italienske merket Agape. Og enten du drømmer om et nytt kjøkken eller bad er det vel verdt å ta turen innom showrommet på Skøyen!

Følg IN magasinet på Facebook