Hjem » Oslo »  Se mer våken og opplagt ut med øyelokksplastikk

Se mer våken og opplagt ut med øyelokksplastikk

Tunge øyelokk gjør at mange føler de ser trette og uopplagte ut. Ved en øyelokksoperasjon strammes huden rundt øynene opp og du får et mer opplagt og yngre ansikt. Hos Aleris har de lang erfaring med øyelokksoperasjoner og utfører de ofte i kombinasjon med Active FX laserbehandling for et optimalt resultat.

Tunge øyelokk skyldes vanligvis for mye hud i området rundt øynene og gjør at mange føler de ser trette og eldre ut enn de er. Det kan også føre til at synet innskrenkes og mange kompenserer for tunge øyelokk ved å løfte øyenbrynene, noe som kan gi hodepine og rynker i pannen. Øyelokksplastikk gjør at huden rundt øynene strammes opp og gir deg et mer våkent og ungdommelig blikk.
– Øvre øyelokksplastikk er et av de vanligste inngrepene innen plastisk kirurg. Inngrepet går i hovedsak ut på å fjerne hud fra øvre øyelokk, ofte i kombinasjon med litt muskulatur og fett. Det er en operasjon som tar kort tid og stingene fjernes etter en uke. Noen ganger kan området bli litt stramt og man opplever litt hevelse i starten, men dette er helt normalt og går over etter noen dager. Det er en takknemlig operasjon hvor det sjelden er komplikasjoner og ofte svært fornøyde pasienter, forteller overlege og spesialist i plastisk kirurgi Nils Lykke ved Aleris. Klinikken holder til i Enebakkveien på Ryen og er en spesialistklinikk innen plastisk kirurgi med over 20 års erfaring. Deres kirurger har utført et stort antall inngrep og deres lange erfaring gjør at du som pasient kan slappe av vel vitende om at du er i de aller beste hender.

Kombinert med Active FX laserbehandling

Ved Aleris utføres ofte øvre øyelokksplastikk i kombinasjon med Active FX laserbehandling, enten på nedre øyelokk eller hele ansiktet. 
– Fra 30-35 års alder ser man at det tilkommer fine linjer og pigmentflekker, og huden blir ofte ujevn og kanskje litt gusten. Med laserbehandlingen får man en finere glød og jevnere hudstruktur. Det er en veldig populær behandling som svært sjelden gir pigmentforstyrrelser. Etter mange års erfaring mener jeg at det er en behandling som er svært heldig i kombinasjon med øvre øyelokksplastikk, sier dr. Lykke. 
– Den gir en øyeblikkelig effekt og vi ser at huden trekker seg sammen med det samme. Samtidig så remodelleres også collagenet i huden noe som foregår over lengre tid og etter seks måneder vil man se en ytterligere forbedring. Active FX er også effektiv mot aknearr. Aknearr er generelt vanskelig å behandle og man kan ikke forvente at de blir helt borte, men de blir mindre fremtredende.
Både ved øvre øyelokksplastikk og laserbehandling med Active FX er bivirkningene relativt beskjedne og du vil kunne være tilbake på jobb etter en ukes tid. Etter laserbehandlingen vil huden bli litt rød og flasse de første dagene. 
– Det er mange som gjør dette i lokalbedøvelse, men vi foretrekker narkose sammen med en god lokalbedøvelse. Denne kombinasjonen er noe vi er veldig gode på her ved Aleris og har lang erfaring med. Og vi vet at det er behagelig og smertefritt for pasientene å våkne opp.
Øyelokksplastikk kan du gjøre året rundt, men siden du må være forsiktig med solen etter laserbehandling med Active FX er det best å vente til høsten med denne. Og du er alltid velkommen til Aleris på Ryen for en gratis og uforpliktende konsultasjon!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Aleris

Følg IN magasinet på Facebook