Hjem » Oslo »  Scotch & Soda – klassisk, rocka og tidløst

Scotch & Soda – klassisk, rocka og tidløst

Det finnes merker som overlever enhver forbigående trend. Ett av dem er Amsterdambaserte Scotch & Soda. Kjennetegnet av et tidløst snitt, høy kvalitet og sofistikerte detaljer representerer de noe av det beste innen europeisk design.

Det nederlandske moteeventyret startet på 1980-tallet, men ble relansert i 2001. Gjennom kontinuerlig arbeid og tilføyelse av nye linjer har Scotch & Soda gradvis utviklet seg til å bli et globalt varemerke. 
Takket være eiernes utpregede sans for design, detaljer og en gunstig pris har merket fått en stadig økende tilhengerskare. 
I dag er Scotch & Soda representert av mer enn 8000 forhandlere spredt over 42 ulike land. I Norge selges merket i ledende klesforretninger fra sør til nord. På verdensbasis finnes 180 conceptstores. En av dem ligger på Aker Brygge i Oslo, og er utvilsomt en av hovedstadens mest spennende butikker. Den er lekkert innredet, har et fantastisk vareutvalg og en meget kontinental feeling. Inspirasjon og individualitet kombinert med utmerket service er nøkkelord. Scotch ønsker at kunden skal gå på oppdagelse og ha mulighet til å eksperimentere med stil og uttrykk. Butikken har i tillegg egen kaffebar, og samtlige ansatte gjennomgår Baristakurs som en del av salgsopplæringen.

Sitt eget varemerke

Siden 2001 har Scotch & Soda presentert to hovedkolleksjoner og 2 denim kolleksjoner i året. De skynder seg aldri. Hvorfor skulle de det? Svaret er elementært. Scotch & Soda blir ganske enkelt aldri udatert. Klærne står seg like godt – sesong etter sesong. 
De bruker ikke store summer på unødvendig marketing. De tror ikke på logoer; de tror på kvalitet. På den måten er det klærne som blir deres fremst varemerke. Mennesker som er trygge på seg selv trenger ikke en prangende logo for å vise verden hva de står for. Alt branding egentlig gjør er å fjerne den enkeltes individualitet. Scotch & Soda står for det motsatte.

Aloha London

Årets vår- og sommerkolleksjon bekrefter denne filosofien. Plaggene er et statement nok i seg selv. Sesongens tema er kontraster; det klassiske blandet med uventede detaljer og fargekombinasjoner. Det urbane kolliderer med sandstrender, en gentleman møter sitt alter ego i form av en surfer, Afrika finner Amerika. Alt handler om en fiffig sammensmeltning mellom ulike kulturer og stiler. 
Dette er en sammensatt kolleksjon på alle vis. Den er bred, og gir alle muligheter for en særegen og komplett look. Smarte blazere gjør seg like godt sammen med shorts som med et par vasket chinos eller Scotch jeans. Blomstertrykk er et gjennomgående tema; det samme er prikker, innslag av striper og batikktrykk. Her finnes referanser både til Londons musikkscene og 50-tallets Hawaii. Retro møter det moderne i en utsøkt blanding. Silhuetten er smal, og blant nøkkelplaggene finnes så vel skreddersydde skjorter som sporty shorts. Fargepaletten er frisk, sommerlig og edgy.

Vintagekjoler og deilige shorts

Den fiffige blandingen av vintage og moderne preger også sommerkolleksjon for kvinner. Det samme gjør de spennende mønster- og fargekombinasjonene. Drøm deg bort blant bohem-inspirerte topper, myke shorts, stråhatter og eksotiske sandaler. Videre finnes lekre bluser, blomstermønstrede buksedresser og deilige bomullskjoler i alle lengder.
Undertegnedes favoritt er en fotsid tofarget kreasjon med dyp utringning og belte i livet. Utvilsomt inspirert av 70-tallet, men likevel så tidløs at den kan brukes år etter år.

Utsøkt skredderkunst

Atelier Scotch representerer den mer formelle delen av Scotch & Soda. Formell er riktignok en litt upresis beskrivelse. Kall det heller en ny vri på klassisk skredderkunst. 
Kolleksjonen består i hovedsak av dresser, blazere, bukser, ytterjakker og skjorter. Stilen er klassisk, men likevel skarp. Tenk halvt gentleman; halvt rocker. Stoffene er myke, men samtidig robuste. Fargepaletten er avbalansert og rolig, mens fiffige detaljer sørger for et spennende uttrykk. 
Scotch & Soda er raffinert, men samtidig enkelt. Nettopp derfor er dette et merke man kan stole på. Hemmeligheten ligger i stoffkvaliteten, detaljer samt et perfekt og tidløst snitt. Scotch & Soda er så vel hverdagsklassikere som festgarderobe, og vil alltid vil være stilfullt. Disse klærne utgjør den perfekte garderobe – uansett hvilke trender og strømninger som råder.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Scotch & Soda

Følg IN magasinet på Facebook