Hjem » Oslo »  Rustikt og elegant fra Artwood og Englesson

Rustikt og elegant fra Artwood og Englesson

Det oser av tidløs kvalitet, stil og komfort inne i S.Heffermehls visningsrom på Frogner. Interiøret fra de anerkjente svenske møbelmerkene Englesson og Artwood skaper en uanstrengt og avslappet atmosfære, der et rustikt og røft uttrykk møter skandinavisk eleganse og kompromissløs håndverkskvalitet.

– Englesson og Artwood er to veldrevne og solide firmaer som begge har holdt på i over 50 år. Vi er veldig stolte av å representere dem i Norge, sier Hanne Heffermehl Werring. 
Hanne driver S.Heffermehl AS sammen med faren Sigurd. S.Heffermehl AS har agenturet på de to svenske møbelmerkene Englesson og Artwood, og leverer til blant annet Townhouse på Majorstua, Loftet interiør på Slependen og Falk møbler i Drammen.
– Vi skulle gjerne funnet en som vil åpne en ren Englesson- og Artwood-butikk i Oslo. Det har vi skikkelig troen på, sier Hanne.

Unike senger

Englessson ble etablert i Stockholm i 1966, og har egen tremøbel, stoppmøbel og 
sengefabrikk, der både møbler og senger lages for hånd av de beste materialer. Møblene fra Englesson kjennetegnes av en elegant og diskret skandinavisk stil til gode priser. 
– Møblene passer til ethvert miljø, og lar seg lett kombinere med møbler fra andre leverandører, sier Sigurd.
På Englessons nettsider kan kundene sette sammen modulbokhyller og garderober, akkurat slik det passer dem.
– Der har du mål i bredde og høyde, og du har oversikt over pris og alt annet du trenger. Det er helt genialt og gjør det enkelt for kunden, sier Hanne.
Englesson og Artwood leverer møbler til hele hjemmet, kjøkken soverom og stue.

Skistjernenes valg

– Sengene til Englesson har en helt unik ergonomi og sovekomfort. De har nylig kommet med en ny type senger, kalt Royal og Master, med utskiftbare kassetter. Dette er noe helt nytt, der det øverste laget består av X-pocket i tre forskjellige soner med ulik fasthetsgrad; fast, medium og myk. Disse er utskiftbare og kan spesialtilpasses kundenes behov og preferanser, sier Hanne.
Englesson har levert møbler til skistjernene Terese Johaug, Marit Bjørgen og svenske Charlotte Kalla.
– De har innredet med Englesson møbler og sover i Englesson-senger, noe de er svært fornøyd med, sier Hanne.

Leverer til VIP-lounge

I 2015 ble Englesson kåret til «Årets møbelleverandør», utnevnt av den svenske møbelbransjens organisasjon.
– Kriteriene som lå til grunn var kvalitet, service og reklamasjon, og det var forhandlerne som stemte dem frem, sier Sigurd.
Englesson har levert møblene til VIP-loungen på Arlanda flyplass, enda et bevis på utsøkt kvalitet og design.

Utfyller hverandre

Artwood har en litt røffere og rustikk stil enn Englesson. Resirkulert tre, metall, skinn og lin. Duse jordfarger. Sofistikert på en ujålete og avslappet måte. Man får umiddelbart assosiasjoner til New England og USAs østkyst. 
– Artwood kaller det «Different Ways of Living». Artwood leverer full pakke, inkludert hagemøbler. Og plexibildene er jo superkule, sier Hanne og legger til:
– Du kan bruke møblene i en sommer- eller vinterhytte, eller hjemme. De utfyller hverandre veldig bra. Du kan innrede et helt hus med møbler kun fra Artwood og Englesson. 

Tekst: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook