Hjem >  Morris – britisk stil og europeisk eleganse

Morris – britisk stil og europeisk eleganse

Kast glans over julebordet med en blanding av britisk stil og europeisk eleganse. Morris tilbyr skredder-sydde klær til både kvinner og menn, med tidløst design og med en eksklusiv look.

Morris vet hvem de er, hvor de kommer fra, og også hvor de skal. Ordet mote innebærer konstant forandring, det vil si at du alltid går videre til den neste trenden, det gjør ikke Morris. De foretrekker ordet nysgjerrig. Det vil si at de heller er stilnysgjerrige enn trend drevet. De er selektive i hva de plukker opp, og blander inn i hver kolleksjon. Ofte vil det si å gjenoppdage klassiske plagg, og gi dem en oppdatering i design, materialer og farger. Morris foretrekker å gå sakte, noe som gir resultater. De setter dagsorden, og er veldig sterke på der de driver med.
    Navnet Morris kommer fra de legendariske herrebutikkene, som holdt til på Hamngatan i Stockholm fra 1949 til begynnelsen av 70-tallet. Morris tiltrakk seg gentlemen over hele landet, med en lidenskap for britisk-produserte klær og tilbehør, som var synonymt med kvalitet. 
– Jeg synes den historiske forbindelsen var morsom, men Morris er også et godt navn. Det er så enkelt som det, sier Jan Alsén, grunnleggeren av Morris.

Klassisk preppy

Deres stilfundament og inspirasjonen kommer fra preppystilen, blandet med en del moderne og innovative påvirkninger. Preppy mote har sine røtter i Ivy League skolene som startet rundt 1912, og ble mer etablert på slutten av 1950-tallet. Stilen ble spredt gjennom filmer, sportsutøvere, musikere og da spesielt jazz.
    Stilen forbindes ofte med New England og overklassen, og fritidsaktiviteter som polo, seiling, jakt, fekting, roing, lacrosse, golf og rugby. Eksempler på preppy antrekk inkluderer striper, argyle gensere, vevde lærbelter, chinos, button down Oxford skjorter og mokasiner.

Morris Lady

Våren 2013 opprettet de Morris Lady, som er en linje som deler samme filosofi som kolleksjonen for menn, bare mer feminin. Morris Lady er inspirert av ikoner som Coco Chanel, Jackie Kennedy og Audrey Hepburn. For kvinner ble den preppy moten dominerende først på 60 tallet, og ble som ikonene som er nevnt, forbundet med sterke og stilige kvinner. 
– En jente skal være to ting; classy og fabelaktig, har Coco Chanel uttalt. 
    Damene hadde gjerne skreddersydd skjørt, lave sko, omslags kjoler, tweed jakker, silke eller bomulls bluser, perlekjeder og gull smykker.

Bedre med alderen

Geografisk, hører Morris hjemme på denne siden av Atlanteren, men de har lånt klassisk gammeldags sjarm og konvensjon fra britene, og en dose eksentrisitet. Gatene i Paris, Milano og Roma har lært dem chic eleganse, og en viss nonchalant «joie de vivre». Og fra Sverige og Skandinavia, hvor merket er født og oppvokst, har de fått kunnskap om design, kvalitet og oppriktighet som er nyttige karaktertrekk når Morris bringes ut i verden.
    Morris har et høyt fokus på kvalitet. De bygger merkevaren ved å lage produkter med design og konstruksjon som består testen av tid. Klærne deres blir faktisk bedre med alderen. De fører en egen kolleksjon med ekstra fokus på eksklusivitet; Morris Heritage. 
– Her brukes kun de mest utsøkte metervarer som gir et eksklusivt og elegant uttrykk, forteller daglig leder hos Boomerang Kristian F. Kristiansen.
Plaggene er perfekt hvis trenger et nytt antrekk til julebordet, og vil kaste glans over arrangementet.

FAKTA: Boomerang

Morris er å finne hos Boomerang i Fredrikstad som holder til i Nygaardsg. 36/38. I tillegg til Morris fører de merker som:
For menn: Manuell Ritz, Tombolini, Tramarossa, Replay, Bølger , NN07, Tiger, Hackett, Belstaff, Johnnylove, J. Lindeberg, Magnanni, Eton, Hugo Boss og Daniel Wellington. For damer: Daniel Wellington, Svea, Belstaff, Tiger, Front Society, FilippaK, Dr.Denim, by Malene Birger, I Say, Riccovero, Snö, US Polo og Tramarossa.

Tekst: Karoline Gjermundsen | Foto: Morris

Følg IN magasinet på Facebook