Hjem » Oslo »  Lang erfaring med bukplastikk

Lang erfaring med bukplastikk

Har du prøvd både slanking og trening uten å bli kvitt det lille ekstra fettet på magen? Da kan bukplastikk gi deg den stramme og flate magen du drømmer om. De dyktige kirurgene ved Aleris utfører en rekke slike inngrep hvert år og her kan du være trygg på at du er i de aller beste hender!

Har man et område på kroppen som man er misfornøyd med kan det gå ut over både selvfølelse og livskvalitet. Og det er nok mange som har brukt mye tid og energi på slanking og trening uten å bli kvitt det ekstra magefettet. Med bukplastikk kan du få den stramme og flate magen du alltid har ønsket deg. Men som ved all annen plastisk kirurgi er det viktig at du velger en erfaren kirurg som virkelig kan faget for at du skal få det beste resultatet.
    Aleris er en spesialistklinikk innen plastisk kirurgi og holder til i moderne lokaler på Ryen i Oslo. Og overlege Nils Lykke er en av landets mest erfarne innen bukplastikk og har utført flere tusen operasjoner over de siste ti årene, noe som gir deg som pasient en ekstra trygghet.
– Bukplastikk er en operasjon hvor det er ekstremt stor forskjell på før og etter, og det er ingen tvil om at det innebærer en stor forandring. Mange velger også å fettsuge bakover på hoftene for å få en endring av hele midtre del av kroppen.

Motiverer til mer trening

Bukplastikk utføres som dagkirurgi og dr. Lykke forteller at det er svært sjelden at pasienter må overnatte etter operasjonen. Selve operasjonen utføres i narkose og lokalbedøvelse, en kombinasjon kirurgene ved Aleris har oppdaget gir ekstra lite smerter etter operasjonen.
– Lokalbedøvelse i muskulaturen gir mindre smerter i etterkant, men man må påregne noe ubehag etter et så stort inngrep. Man får et horisontalt arr, men dette blir finere etter hvert som tiden går. Mange av våre pasienter har dessuten arr etter for eksempel keisersnitt som strammer og gir en ekstra kul nederst på magen. Dette blir ofte en økt motivasjon i forhold til bukplastikk og mange velger å bytte ut arret etter keisersnittet med et nytt og finere arr. Selve operasjonen varer i 3-4 timer og etterpå har man et dren i 3-5 dager. Etter det må man gå med en stram body i seks uker samtidig som arret tapes, og man må regne med å være borte fra jobben i 2-4 uker avhengig av om man fikk utført magemuskeloppstramming eller ikke.
    Dr. Lykke forteller at gjennomsnittspasienten som får utført bukplastikk hos Aleris er en kvinne mellom 30 og 50 år som er ferdig med sine graviditeter. Etter en graviditet er det mange som sliter med slappe magemuskler eller en økt spalte mellom magemusklene, og ofte vil det være nødvendig med en oppstramming av magemuskulaturen. En slik spalte gjør at det er vanskelig å få noen effekt av trening og ikke bare vil en operasjon ha stor innvirkning på magens fasong, mange opplever også den hyggelige sideeffekten at det blir lettere å ta situps etter operasjonen.
– Det er viktig å understreke at dette ikke er en slankeoperasjon. Man kan ikke være for stor eller ha en BMI over 30. Det er smart å trene kjernemuskulaturen både før og etter operasjonen og vi ser at det er mange som blir ekstra motiverte til både trening og slanking etter bukplastikk, avslutter dr. Lykke.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Aleris

Følg IN magasinet på Facebook