Hjem » Oslo »  Kraftwerk inntar Operaen

Kraftwerk inntar Operaen

Helt siden åpningen har Operaen i Oslo gjentatte ganger bevist at de er en scene også for andre enn den klassiske ballett- eller operaelsker. 

Band i nær sagt alle former har inntatt hovedstadens kulturelle storstue. Fra trekkspillorkestre og metall, til mannskor og visesang. I august er det klart for nok en musikalsk begivenhet av de store. Da kommer Kraftwerk, grunnleggerne av moderne elektronika, til Oslo for å sette opp sitt ettertraktede 3D show – en annerledes konsert som tidligere har gjestet steder som MoMA i New York, Tate Modern i London og Operahuset i Sydney.

En toneangivende stemme

Multimediaprosjektet Kraftwerk ble startet i 1970 av Ralf Hütter og Florian Schneider. Da satte duoen opp sitt elektroniske Kling Klang Studio i Düsseldorf, hvor samtlige Kraftwerk album er produsert. Allerede tidlig på 70-tallet hadde de oppnådd internasjonal anerkjennelse for sitt revolusjonære elektroniske lydlandskap og sine musikalske eksperimenter med roboter og andre tekniske innovasjoner. Med sine visjoner for fremtiden, konstruerte Kraftwerk lyden av den digitale æraen. Komposisjonen deres, bestående av syntetiske stemmer, digitale rytmer og alltid det nyeste innen musikkteknikk, har inspirert hele sjangre – fra elektronika til hiphop, og fra techno til synthpop. 
Konsertoppsettet som besøker Den Norske Opera & Ballett består av åtte konserter over fire dager. Hver konsert er en spektakulær fremføring av hvert av de åtte albumene bandet har gitt ut gjennom sin omfattende karriere, samt deres mest kjente hits. Konsertene kalles på godt tysk et «Gesamtkunstwerk», et fullstendig og helhetlig kunstverk. Dette er en unik sjanse til å vitne en konsertserie i regi av en av musikkens mest toneangivende stemmer. Grip den! 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Atomic Soul

Følg IN magasinet på Facebook