Hjem » Oslo »  Kjøp din egen lykkesten fra «The Gem Wall»

Kjøp din egen lykkesten fra «The Gem Wall»

Gem eller gemstones er det engelske begrepet for edelstener. Fra gammelt av har det hvilt et slør av mystikk over edelstenene og de ulike stenene har blitt forbundet med ulike kvaliteter. For eksempel sies det at aquamarin bevarer ekteskapelig kjærlighet og beskytter mot sjalusi. Hver måned har dessuten sin egen lykkesten og hos HeyerdahlPaleet finner du både månedsstenene og en rekke andre smykkestener i deres Gem Wall.

Her kan du kjøpe stenene løst og enten designe smykket selv eller få et smykke spesialdesignet til akkurat deg!
    Heyerdahl er en av Norges ledende gullsmed og urmakere. Tidligere i år åpnet de en ny butikk på Paleet hvor du finner et bredt utvalg diamanter, perler, klokker og kjente merkevarer. Men butikken på Paleet er ikke helt som alle andre gullsmedforretninger og gullsmed Thomas Heyerdahl forteller at deres ønske var å skape en unik butikk med helt spesielle konsepter.
– Vi ville at Heyerdahl Paleet skulle ha ulike nyskapende konsepter, blant annet The Gem Wall som er helt nytt her i Norge. I tillegg designer vi også familiesmykker med våpenskjold, monogram eller initialer. Et av våre mål er dessuten å være best på gifteringer og her får man alt fra ferdige gifteringer rett fra brettet til at man kan være med på verkstedet selv. Vi ønsket å lage en opplevelse ut av prosessen ved å tilby brudepar å være med på å lage ringene selv på en work-shop ved verkstedet vårt noe som har vært veldig populært. Vårt slagord er «Be Inspired by Heyerdahl» og vi håper at vi skal inspirere våre kunder til å tenke nytt.

The Gem Wall

Den nye butikken på Paleet fremstår både som stilfull og innbydende, og sentralt i forretningen er The Gem Wall. En elegant glassmonter på veggen med over 100 løse stener slik at du kan plukke ut din unike sten. Her finner du alt fra diamanter og perler til safirer, smaragder og thulitt som er Norges nasjonalsten. Hver sten er nummerert og på veggen ved siden av henger en iPad hvor du kan se både navn, pris og den spennende historien til de ulike stenene.
– Stenene kjøpes løst og man velger selv hvordan smykket skal se ut enten kundene ønsker å designe selv, delta i designet eller la oss designe et smykke for dem. Det er også mulig å sette de inn i et eksklusivt smykke man har fra før, forteller Heyerdahl.

Månedsstener

I The Gem Wall finner du også månedsstenene. Hver måned har nemlig sin egen lykkesten og hva er vel en bedre julegave enn din kjæres lykkesten? Månedsstenene kan både settes i en enkel og klassisk ring eller du kan få designet noe helt spesielt som du vil bli alene om å eie.
    Smykkestener har alltid fascinert oss mennesker og edelstenene har opp gjennom historien vært omspunnet av både mystikk og myter. De har blitt tillagt ulike kvaliteter, nærmest som talismaner, og de fleste stener har en interessant historie. For eksempel mente grekerne, romerne og egypterne at lykkestenen for januar, granaten, var et symbol på makt. De anså den også for å bringe lykke og inngi lydighet og lojalitet. Mens i det gamle India så bar man granater for å beskytte seg mot pest. En gammel historie forteller dessuten om britiske tropper som i 1892 ble sendt til grensen mot Kashmir for å slå ned et opprør fra Hanzastammen oppe i fjellene. Da de nærmet seg landsbyen ble de beskutt med granatstener fordi Hanzafolket trodde at de som ble truffet av granatstener døde momentant.
    Den spennende bakgrunnen og mystikken rundt de ulike stenene tilfører unektelig en ekstra dimensjon til smykket. Rubin, lykkestenen for juli, heter «Ratnaraj» på sanskrit som betyr «kongens edelsten». 
I Orienten mente man at rubinen er en dråpe blod fra moder jords hjerte. Det sies også at drømmer om rubiner er et godt tegn på rikdom. Rubinen symboliserer frihet og ikke minst verdighet, og stenen med den vakre røde fargen hevdes dessuten å kunne tenne kjærlighetens glød. Men hvis rubinen blekner når man bærer den er det et tegn på sykdom og ulykke. Katarina av Aragorn, Henrik VIII`s første kone, skal visstnok ha blitt advart av sin rubin.
    Det er ingen tvil om at edelstenene i tillegg til sin skjønnhet fremdeles innehar et slør av mystikk. Tar du turen til Heyerdahl Paleet kan du selv oppleve de ulike stenene og kanskje la deg inspirere til et helt unikt smykke!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook