Hjem » Oslo »  Hovedstadens beste jeansbutikk

Hovedstadens beste jeansbutikk

Jeans er uten tvil et av de mest anvendelige plaggene i garderoben og med det riktige tilbehøret passer de til de fleste anledninger. Men det er ikke alltid like enkelt å finne akkurat de jeansene som sitter perfekt. Hos Mappstore i Stortingsgaten finner du et bredt utvalg av det som sannsynligvis er hovedstadens beste jeans. I tillegg formelig bugner over av lekre sommernyheter og det er vel verdt å ta turen innom!

Det er ingen tilfeldighet at Mappstore er spesielt dyktige når det kommer til jeans. Den danske kjeden startet nemlig opprinnelig som et jeansmerke, Marc Lauge. Over tid har konseptet utviklet seg til dagens butikker hvor man finner det meste man trenger til garderoben. Butikksjef Lisa Mari Kaspersen forteller at hovedmålgruppen er kvinner over 25 år. Det er mye klassiske snitt med både elegante, morsomme og fargerike print og mønster. Du finner kjedens første norske butikk midt i hjertet av Oslo, nærmere bestemt i Stortingsgaten vis-a-vis Spikersuppa. De store og luftige lokalene fungerer som en perfekt ramme rundt kolleksjonene fra merker som Mapp Jeans, Marc Lauge, Floyd og Massimo. Her er det god plass til å rusle rundt og de store prøverommene understreker den litt luksuriøse følelsen. Samtidig er atmosfæren avslappet og hyggelig, og prisnivået er heller ikke avskrekkende.
– Vi feiret 5-årsjubileum i mars med en stor fest med kaker og ballonger, forteller Lisa med et smil. 
– Vi har blitt veldig godt mottatt og har mange faste kunder. Og vi får mange tilbakemeldinger på at vi skiller oss litt ut fra andre butikker. I tillegg tar vi ofte inn begrenset antall av hvert plagg slik at du slipper at alle andre har akkurat samme skjorte som du. Mappstore er en kjede i vekst og vi har nettopp åpnet butikk i Sarpsborg. Det er planer om flere butikker noe vi synes er veldig spennende. Og på Facebook-siden vår har vi kunder fra hele Norge som vi sender varer til. Vi ønsker å være en butikk som kundene synes det er hyggelig å besøke og hvor de vet de får hjelp.

Sommerfarger

Hos Mappstore finner du både de gode basisplaggene og de siste trendene. 
– Vi har alltid et bredt utvalg av jeans fra Marc Lauge og Mapp Jeans, som begge er våre egne merker. Både jeansene og de andre buksene har en passform som er lagd for kvinnekroppen. De er høye i livet og det er plass til hofter. Vi har Basic kolleksjonen med jeans som vi har hele tiden, samtidig som vi får inn nye jeans i ulike vask alt etter hva som er trendy den aktuelle sesongen. Nå til sommeren har vi også fått inn mange capri busker i forskjellige farger. Det er dessuten mye bukser i beige og hvitt nå fremover, samt friske, gode sommerfarger som korall og dus rosa. I tillegg er det bukser med print og prikker.
Og sommerfargene har definitivt satt sitt preg på hyllene hos Mappstore akkurat nå. Bare man kommer inn dørene kjenner man at man blir lysere til sinns og klar for sommeren. 
– Det er mye farger overalt denne sommeren, blant annet er det mye ulike nyanser av blått og korall. I tillegg er 70-talls moten med litt flagrende plagg i vinden og det er også en del mønster som paisley og prikker. Vi har dessuten mye kjoler fra Floyd som er populære til blant annet bryllup og konfirmasjoner. Nå kommer også Mapp med sin egen kjolekolleksjon som det blir spennende å se hvordan blir mottatt.

Inspirasjon og veiledning

Tilbehøret er jo som kjent prikken over i-en på ethvert antrekk og hos Mappstore finner du også vesker, smykker og ikke minst fantastiske sko fra Floyd i alle mulige farger. De kan også friste med flotte skjerf fra UpDate og Rosenvinge. Men det er ikke alltid like enkelt å sette sammen et antrekk på egenhånd eller vite hva man passer best i. I tillegg til at man får masse ny inspirasjon bare av å ta turen innom butikken i Stortingsgaten, tilbyr de også god og kyndig veiledning slik at du finner det antrekket som passer best til akkurat deg. Lisa har dessuten bakgrunn som stylist og det er også mulig å bestille en personlig shopping time. 
– Kanskje man har endret hårfarge eller fasongen ikke er den samme nå som da man var 20 og det er ikke så enkelt å vite hva man passer i. Vi sier ofte til kundene at de skal prøve å gå litt utenfor sine faste vaner og være åpne for å prøve noe nytt, særlig når det kommer til farger og mønstre. Vi er alltid ærlige og er opptatt av å bygge solide og langvarige kundeforhold. Dette skal være en butikk hvor kundene vet de kan stole på oss. Og det er jo utrolig hyggelig når folk kommer tilbake. Vi ønsker at det skal være en lett og ledig stemning i butikken slik at kundene alltid føler seg trygge til å spørre oss om det de lurer på. Vår jeansekspert Katrin har jobbet her i fire år nå og har stålkontroll på jeans. Hun vet hvilke jeans som passer til ulike kroppsfasonger. Og er du på jakt etter nye bukser er det hit du bør komme, det er sjeldent vi opplever at noen ikke finner en bukse som passer!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook