Hjem » Oslo »  Helsetilbud på menns premisser

Helsetilbud på menns premisser

Mange menn venter i det lengste før de går til legen. Symptomer og signaler på at noe ikke er helt som det skal blir ignorert, kanskje så lenge at det til slutt utvikler seg til noe mer alvorlig. Herreklinikken på Majorstuen er et eget helsetilbud basert på mannens premisser. Her får du en grundig og omfattende gjennomgang av din helsetilstand!

Mens det i andre land lenge har vært vanligere med egne helsetilbud for menn har Norge ligget litt etter på dette området. Noe som er merkelig siden man vet at menn har visse helseutfordringer som bare gjelder menn og at menn tidvis uteblir fra en del av de vanlige helsetilbudene. I tillegg er mange menn dårlige på å ta grep og sjekke symptomer og signaler. Mange har mye av sin identitet knyttet til karriere og utholdenhet, og går på jobb selv om de har symptomer på at noe ikke er helt som det skal. For veldig mange er terskelen for å oppsøke lege høyere enn for kvinner.
Hos Herreklinikken på Majorstuen har de bestemt seg for å gjøre noe med nettopp dette. Ved å tilby omfattende helsekontroller, konsultasjoner med god tid, flere tilbud samlet under ett tak og ikke minst et helsetilbud for menn fortrinnsvis av menn sørger de for at terskelen for at menn oppsøker lege blir lavere. Klinikken startet opp for fullt tidligere i år og holder til i svært moderne lokaler sammen med Masterklinikken i Colosseum Senter i Sørkedalsveien. Her blir du møtt av et dyktig team med leger, kirurg, plastikk-kirurg, sykepleier og helsefremmer/ergoterapeut.

Alt samlet under ett tak

Helsetilbudet på Herreklinikken har hovedfokus på helse, livsstil og utseendet. 
– Vi er et medisinsk- og livsstilsforbedrende tilbud til menn som ønsker å ta vare på kroppen sin, forteller ansvarlig lege og daglig leder Tom Viken. 
Generelt er de fleste menn ikke så glade i mange konsultasjoner for å bli tilstrekkelig undersøkt. Derfor har Herreklinikken samlet flere tjenester under samme tak, og laget store helsekontroller med omfattende undersøkelser i en og samme konsultasjon. Kontrollene er tilpasset ulike behov og mål, fra totalhelse og livsstilssykdommer til risiko for hjerteinfarkt eller kjønnsrelaterte hverdagsutfordringer særegent for menn. 
– For eksempel sitter det ofte langt inne for menn å ta opp plager med potens eller vannlating. Allerede i luka på legekontorene møter mange det første hinderet med en kvinnelig legesekretær som spør hva det gjelder. Og om man kommer inn til en travel lege med kort konsultasjonstid vil det være en situasjon der mange menn ikke føler seg trygge nok til å ta opp en sensitiv problemstilling. Derfor har vi bl.a. laget mannshelsekontrollen som en tidstilpasset seriøs undersøkelse og fortrolig samtale oss menn i mellom. Dermed vet den som bestiller at vi kommer til å ta opp de sensitive temaene og er forberedt på dette. Bare det å vite at alt dette blir dekket i undersøkelsen fjerner mange dørstokker.

Medisinsk EU-kontroll

Herreklinikken tilbyr også en medisinsk «EU-kontroll». Dette er en grundig og omfattende legevurdering av din generelle helsetilstand fra topp til tå. 
– Kontrollen er en systematisk helsesjekk av vitale organer og funksjoner og en detaljert vurdering av de sentrale nøkkelpunktene i kroppen, sier dr. Viken.
– Vi bruker god tid på undersøkelsene og gjennom halvannen time analyserer vi opp mot 100 ulike forhold ved pasientens helse. Gjennom spørsmål, fysiske undersøkelser, laboratorieanalyser og samhandling søker vi både å forebygge, avkrefte og fange opp risiko og sykdom før det blir alvor. Vi føler at vi kan være både grundigere og mer helhetlig når vi har lange konsultasjoner. I tillegg oppnår vi bedre nærhet og mer komfortable og trygge pasienter når vi har god tid sammen.
Herreklinikken tilbyr også råd innen ernæring og livsstil. Mange menn har dessuten ønsker for justering og optimalisering av utseendet og tilknyttet klinikken er det både kirurg og plastikk-kirurg. I tiden fremover planlegger de også å utvide klinikken. 
– Klinikken er nå på 400 kvm, men allerede i høst utvider vi med 300 kvm. Vi har prosjektert med utvidelse av både den estetiske delen samt en egen dameavdeling, bedriftsavdeling, aldersavdeling og reiseavdeling. For oss har ikke etableringen av Herreklinikken handlet om å overbevise markedet om et nytt tilbud, men å lansere et tilbud markedet er åpent for. Og vi ser allerede nå at vi får en god del pasienter fra de store private aktørene som ønsker at legene har mer tid og nærhet, avslutter Dr. Viken.

FAKTA: Herreklinikken

• Adresse : Colosseum Senter, Sørkedalsveien 10C, Majorstuen
• Telefon: 22 60 02 20
• E-post: post@herreklinikken.com
• Webside: www.herreklinikken.com
• Facebook: www.facebook.com/herreklinikken
• Herreklinikken er et medisinsk- og livsstilsforbedrende tilbud til menn som vil holde seg friske og ta vare på kroppen.

Tekst: Mona Gullstein & Foto: Geir Ove Hauge