Hjem » Oslo »  Helse i sentrum

Helse i sentrum

Det er nok mange som ønsker å endre kosthold og fysisk aktivitet, men ofte kan det være vanskelig å orientere seg i jungelen av mer eller mindre gode råd. Hos Volvat Sentrum tilbyr de nå Helse i Sentrum, et tverrfaglig livsstilstilbud med både fysioterapeut og klinisk ernæringsfysiolog. Her kan du være sikker på at du er i trygge hender om du ønsker å endre livsstil eller om du er supermosjonisten som vil spisse formen frem mot en konkurranse!

Kosthold og trening henger nøye sammen, og skal du oppnå best mulig resultater er det en god kombinasjon av begge deler som må til.

Det er nå ett år siden Volvat åpnet dørene til sin nye avdeling i Oslo sentrum ved Nationalteateret. Her finner du et bredt spekter medisinske tilbud rettet både mot privat- og forsikringskunder og bedriftsmarkedet. 
– Vi har nå vært åpent i ett år og har hatt en veldig bra utvikling med gode resultater, forteller avdelingsleder Per Helge Fagermoen. 
– Vi merker at vi har mange kunder fra bedrifter i nærområdet som setter pris på at det er kort vei. I dag er vi 40 ansatte og vi utvider tilbudet gradvis etter hvert som vi ser etterspørsel fra kundene.
    Tidligere i høst lanserte Volvat Sentrum sitt nye livsstilstilbud Helse i Sentrum med fysioterapeut og personlig trener Christine Lundkvist og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm. Det er nok mange som gjerne skulle endret kosthold og blitt mer fysisk aktive, men som ikke vet helt hvor man skal begynne og hvilke råd man skal følge. 
– Det er mange veier man kan ta for å nå målet, men det er ikke kun ett program som passer for alle. Vi har begge medisinskfaglig bakgrunn og baserer oss på forskningsbasert kunnskap. Hver kunde får skreddersydd en plan for trening og ernæring som passer for den enkelte, forteller de to.

Skreddersydd program

Erfaringer viser at kosthold og trening henger nøye sammen, og skal du oppnå best mulig resultater er det en god kombinasjon av begge deler som må til.
    Christine og Anette understreker at det hele tiden er dine mål som står i fokus. 
– Sammen med kunden setter vi opp både kortsiktige og langsiktige mål og fokuserer gjerne på små skritt. Det er viktig at det er gjennomførbart for kundene i hverdagen og ofte er det kanskje ikke så vanskelig å endre livsstilen som man hadde trodd.
    Helse i Sentrum er et opplegg som passer både for de som vil gå ned i vekt og for de som ønsker å øke idrettsprestasjoner. Et av tilbudene hos Volvat Sentrum består av fire konsultasjoner. Dette passer for deg som ønsker å spisse formen frem mot en konkurranse eller trenger gode råd for å øke din fysiske form. Testing både ved oppstart og avslutning gir en god indikator på fremgangen. Det andre tilbudet med ti konsultasjoner passer for deg som ønsker å gjøre en livsstilsendring. Her følges du tett opp av behandlerne med et trenings- og kostholdsprogram som reguleres underveis etter din progresjon. Ulike tester gjennom prosessen vil gi deg objektive mål på din fremgang.

Det er nå ett år siden Volvat åpnet dørene til sin nye avdeling i Oslo sentrum ved Nationalteateret.

Tester gir ekstra motivasjon

Underveis i prosessen utføres det flere tester som gjør det lettere å måle fremgangen og holde motivasjonen oppe, som VO2 max test. Her måles ditt maksimale oksygenopptak, noe som er et godt mål for å si noe om kondisjonen og din fysiske kapasitet. Fysioterapeuten tilbyr også en generell styrketest som legger grunnlaget for rett belastning under treningsopplegget. Ernæringsfysiologen vil dessuten vurdere kroppssammensetningen din og justere kostholdet ditt i samsvar med din progresjon og dine mål. Ved bruk av bioimpedansemåler estimeres energibehovet, vekten, fettprosenten og muskelmassen. 
– Til sammen er dette fine mål på progresjon og endring, som justeres underveis. For eksempel er bioimpedansemåleren en god metode for å se om det er fett eller muskelmasse man mister når man går ned i vekt.
    Når man endrer livsstil er det lett å bli så ivrig i begynnelsen at man går for hardt ut og mister motivasjonen eller blir skadet. Med sin bakgrunn innen medisin sørger Christine og Anette for at opplegget er helsemessig forsvarlig og det tas alltid hensyn til eventuelle sykdommer og skader. – Vi har også et tett samarbeid med andre helseprofesjoner her på huset og ved behov kan vi henvise videre. Ved livsstilsendring er det ofte smart å ta blodprøver i starten for å teste for eksempel kolesterol og blodsukker, dette utfører vi på Volvat. Disse testene kan være en motivasjon i seg selv for å se endringer over tid.
    Volvat Sentrum har konkurransedyktige priser, enten du vil legge om livsstilen eller ønsker bedre utbytte av treningen. Mange har kanskje tenkt å legge om livsstilen som et nyttårsforsett og da kan det jo være det perfekte gaveønsket til jul? 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Volvat & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook