Hjem >  Endelig kommer nye Volkswagen Tiguan

Endelig kommer nye Volkswagen Tiguan

Helt siden Volkswagen avduket den nye Tiguan i høst har mange ventet i spenning på at den skal innta norske veier. Og nå er ventetiden snart over. Hos Møller Bil Oslo Vest ventes de første modellene i månedsskiftet mai/juni!

Siden den ble lansert i 2007 har Volkswagen Tiguan vært blant Norges mest populære SUVer. Og forventningene var høye både blant bilinteresserte og motorpressen da Volkswagen presenterte den nye generasjon Tiguan på bilmessen i Frankfurt i høst. Forventninger det ser ut som om nye Tiguan ikke vil ha noen problemer med å innfri.
Hos Møller Bil Oslo Vest på Lysaker har interessen allerede vært skyhøy, til tross for at de ikke har fått den i butikken enda. 
– Det er tydelig at det er mange som venter i spent på nye Tiguan og vi har hatt mye interesse rundt forhåndssalget, forteller salgskonsulent Christian Johnsen. 
– Det er viktig å understreke at det er en helt ny bil og ikke bare forrige generasjons Tiguan med en facelift. Den har blitt litt større enn forgjengeren, blant annet med 6 cm økning i lengden. I tillegg har den bedre kjøreegenskaper, kjørekomfort og bedre plass innvendig. Det er en markant mer stilig bil både designmessig og komfortmessig.

Sportslig utseende

Møller Bil Oslo Vest venter nye Tiguan i månedsskiftet mai/juni og det er nok ikke usannsynlig at det blir mye aktivitet og besøk i akkurat den perioden. Møller Bil Oslo Vest flyttet til Lysaker i fjor etter å ha holdt til på Skøyen i mange år. Firmaet er også forhandler for Audi og på Lysaker fikk de to bilmerkene hvert sitt nye topp moderne bilanlegg. Her har Volkswagen hele 16 000 kvm å boltre seg på og resultatet har blitt et signalbygg for merket i Norden. Her finner du alle de nye modellene utstilt, fra de råeste sportsmodellene til nyttekjøretøy, i tillegg til et stort utvalg bruktbiler og verksted. Med andre ord alt du trenger for et godt bilhold samlet under et tak, bare et steinkast unna CC Vest og med enkel adkomst både med bil og offentlig kommunikasjon.
Nye Volkswagen Tiguan har et sportslig utseende med det karakteristiske SUV designet. Det brede frontpartiet, høyt plasserte panseret og den markante støtfangeren gir et uttrykk som er elegant og røft. I tillegg til bedre plass for både sjåfør og passasjerer, kan nye Tiguan også skilte med et større bagasjerom enn forgjengeren. Med hele 615 liter når baksetet er i fremste posisjon har du plass til alt familien trenger av bagasje til hytteturen.

Mange valgmuligheter

I tillegg til at nye Tiguan kommer med mye utstyr som standard gir Volkswagen deg også en rekke valgmuligheter slik at du nærmest kan skreddersy din drømmebil. Og du kan velge blant tre utstyrsvarianter, Trendline, Highline og Businessline. 
– Med så mange valgmuligheter har man mulighet til å skreddersy bilen etter egne ønsker og behov. Du kan få den med head-up display, som tilvalg, hvor viktig kjøreinformasjon vises i førerens synsfelt. Volkswagen har ikke hatt head-up display tidligere, men det kommer nå i Passat og den nye Tiguan. Man kan også få Active Info Display som standard i Highline. Her er alle instrumentene elektroniske og blant annet vises GPS kartet mellom turtelleren og speedometeret. Den har også App Connect slik at du enkelt kan koble smarttelefonen til bilen og få opp apper som kart eller Spotify. I tillegg får du tre soners klima som standard slik at du også har eget klima i baksetet. 
Volkswagen gir deg også flere motoralternativer til den nye Tiguan, men en bensinmotor og tre dieselalternativer. 
– En spennende nyhet er at man kan få bensinmotor med automatgir og firehjulstrekk. Vi ser at dette er en bil som appellerer til et bredt spekter i alle aldersgrupper. Mange ønsker seg en bil med høy bakkeklarering og firehjulsdrift, og den nye Tiguan er definitivt en bra pakke. Den egner seg like bra til bykjøring som til landeveien. Mange sammenligner den med en litt mindre utgave av Volkswagen Touareg. Den ligner mye utseendemessig og er perfekt for de synes Touareg blir en litt for stor bil, avslutter Christian og ønsker alle velkommen til Møller Bil Oslo Vest for å oppleve den nye Volkswagen Tiguan!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Volkswagen

Følg IN magasinet på Facebook