Hjem » Oslo »  Drømmebutikken for deg som ønsker et unikt kjøkken

Drømmebutikken for deg som ønsker et unikt kjøkken

For alle som er opptatt av interiør og som ønsker seg et unikt kjøkken er Schmidt Kjøkken på Skøyen rene skattekammeret. Her får du måltilpassede kjøkken i et bredt spekter av farger og med en rekke finesser som avrundede hjørner, skyvedører på kjøkkenskapene eller samme farge på skapene på innsiden som på utsiden. Det er med andre ord vel verdt å ta turen innom!

Schmidt Kjøkken åpnet dørene til sin nye butikk i Hoffselvpromenaden på Skøyen i august i fjor. I de lyse og moderne lokalene finner du en rekke flotte utstillinger fra den anerkjente kjøkkenprodusenten og det skal godt gjøres å ikke få ny inspirasjon til kjøkkenet etter et besøk her.
– Schmidt skiller seg litt ut blant de mange kjøkkenleverandørene siden vi lager mye på mål. Slagordet vårt er «perfect fit» og vi tilbyr skuffer og skap produsert i ulik bredde ned til minste millimeter. Og ikke minst får man utnyttet plassen til det fulle med skap tilpasset takhøyden i kjøkkenet. Dette uten at det koster noe ekstra, forteller de to kjøkkenkonsulentene Øyvind Larsen og Christina Skjevik. 
– Skøyen har utviklet seg til å bli en kjøkkenby, noe vi synes er veldig positivt. Det betyr jo at de som er ute etter kjøkken kommer hit og vi ser at de som er på jakt etter de beste løsningene som ikke alle andre kan tilby kommer hit til oss. Dette er drømmebutikken for de som ønsker å sette sitt personlige preg på kjøkkenet, og velge noe som kanskje ikke andre kan levere.

Enormt utvalg

Schmidt kan blant annet friste med et enormt utvalg på farger og materialer til både fronter og skrog. For et ekstra elegant og helhetlig inntrykk er det dessuten mulig å få den samme fargen på både innside og utside av skapene. Kjøkkenprodusenten er dessuten kjent for sin høye kvalitet og tilbyr en rekke detaljer som gir kjøkkenet ditt det lille ekstra. For eksempel gir avrundede skap og benkeplater en utrolig effekt. I tillegg er det flere av detaljene som gjør kjøkkenet ditt ekstra slitesterkt. 
– Frontene våre er kledd med melamin, noe mange av våre konkurrenter også bruker. Men våre fronter har en 1,4 mm tykk plastlist på kanten noe som gjør den mer slitesterk. Dermed tåler den mye mer enn den ville gjort om kantene også var kledd med melamin. På de lakkerte frontene er det benyttet en spesiallakk som heter mikronlakk. Denne er tilsatt glasstøv som gjør den ekstra slitesterk og det skal veldig mye til før man får riper og skader. Vi har også dører kledd med glass som er utrolig enkle å holde rene.
Butikken på Skøyen er en ren Schmidt butikk som kun fører produktene fra den kjente leverandøren. Schmidt er en familiebedrift med lange tradisjoner i Europa. Hovedkontoret ligger fremdeles i Frankrike, med fabrikker i Frankrike og Tyskland. Siden Schmidt ikke har et lager med standardvarer ferdig produsert lages hvert kjøkken til hver enkelt kunde. Det er dette som gjør det mulig å få alt nøyaktig tilpasset etter mål og ønsker. Det er kanskje lett å tro at de mange valgmulighetene og måltilpassede løsningene vil gi høy pris, men faktisk ligger Schmidt i det midtre segmentet av prissjiktet med svært konkurransedyktige priser.

Lang erfaring

Tar du turen innom butikken vil du dessuten få god og kyndig veiledning slik at du får det kjøkkenet du drømmer om. Både Øyvind og Christina har lang erfaring fra kjøkkenbransjen og kan skilte med mye kompetanse. Hjemmebesøk med kontrollmåling er dessuten alltid inkludert i prisen. 
– Kontrollmåling er viktig både for vår og kundens trygghet, sier Christina. 
– Øyvind har holdt på med kjøkken i over 20 år og kjenner bransjen veldig godt. Og jeg føler meg utrolig heldig som får jobbe sammen med en som har så lang erfaring.
 Selv om det ble spådd at interiørtrendene skulle bli mer maksimalistiske kan de to konsulentene hos Schmidt Kjøkken røpe at dette ikke har gitt store utslag når det kommer til kjøkken. Selv om Schmidt også tilbyr klassiske kjøkken er det fremdeles det moderne uttrykket med glatte fronter som er mest populært. 
– Vi ser at folk tør litt mer når det kommer til farger og oftere velger mørke kjøkken nå enn tidligere. Mange kombinerer også farger, med for eksempel ulike farger på over- og underskap.
I tillegg til kjøkken tilbyr Schmidt også bad og garderober, samt TV-møbler, bokreoler og romdelere. Her har man muligheten til å trekke inn samme farger og materialer som på kjøkkenet og få et helhetlig uttrykk i hele hjemmet. Enten du er på utkikk etter nytt kjøkken, bad eller oppbevaringsløsninger anbefales du å ta turen innom Schmidts nye butikk på Skøyen. Her vil du garantert finne unike løsninger som ikke alle andre har!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook