Hjem » Oslo »  Den lille kjøkkenbutikken på Frogner

Den lille kjøkkenbutikken på Frogner

Tvis Kjøkken er ikke helt som alle andre kjøkkenbutikker. De små og sjarmerende lokalene har en helt egen atmosfære som gjør planleggingene av nytt kjøkken til en hyggelig opplevelse. I tillegg får du alltid god og kyndig hjelp slik at du får akkurat det kjøkkenet du har drømt om!

Det finnes noen butikker som har det «lille ekstra» og som skiller seg ut fra mengden. Tvis Kjøkken i Frognerveien er definitivt en av de. De er forhandlere av kjøkken fra danske Tvis og tyske Nolte, i tillegg fører de også bad og garderober. I vår ble dessuten butikken pusset opp og selv om utstillingene ikke er så mange, så er de så lekre og innbydende at det skal godt gjøres å ikke begynne å drømme om nytt kjøkken etter et besøk her.
Å skulle kjøpe nytt kjøkken kan fortone seg litt skremmende og uoverkommelig. 
– Det skal da være hyggelig å komme til oss, vi kan hjelpe til med hele prosessen, sier damene i butikken. 
– Vi setter vår ære i å gjøre en skikkelig jobb fra a-å. Det er ekstra hyggelig å kunne ta imot kunder som har blitt anbefalt å komme hit. Vi er så heldige å ha mange gode ambassadører i fornøyde kunder rundt i hele Oslo-området. Til neste år kan Tvis Kjøkken nemlig feire 20 års jubileum i de samme lokalene i Frognerveien 6.

Høy kompetanse og stort utvalg

– Det er mye konkurranse i dagens kjøkkenbransje, men vårt fortrinn er nok at vi faktisk er en liten og selvstendig butikk. Vi har tatt inn det tilbehøret av hvitevarer og vasker vi mener er godt design og som står til våre kjøkken, forteller innehaver og interiørdesigner Hilde Katrine Setrom.
Hilde kan dessuten skilte med nærmere 30 års erfaring med nettopp kjøkken fra Tvis. 
– Tvis startet som en liten familiedrevet kjøkkenfabrikk på Jylland i Danmark. Merket har vært i Norge siden 70-tallet da min gamle sjef introduserte det i markedet her i Oslo. Den gang var det ikke så vanlig med skreddersydde kjøkken med hjørneskap, skuffer i sokkelen, overskap til tak og f.eks. sjalusiskap. Men det ble hentet impulser fra ledende aktører nedover kontinentet og satt i system på fabrikken i Danmark. I løpet av årene har Tvis vokst seg mye større og er i dag kjent for innovativ design og høy kvalitet. Faktisk har vi flere godt voksne kunder innom som har hatt Tvis kjøkken i over 30 år og som nå har lyst å skifte det ut. Ikke fordi det er slitt, men fordi de har lyst på litt forandring. Så det sier jo mye om kvaliteten, sier Hilde med et smil.
Det er ikke alltid like enkelt å se hva som blir de beste løsningene på ens eget kjøkken. Og ikke minst kan det være vanskelig å tenke helhetlig. Hos Tvis Kjøkken møter vi også Annik Sofie Holter som er interiørdesigner med over 20 års erfaring fra ulike innredningsprosjekter. Ikke bare har hun et godt øye for gode løsninger, hun er også alltid oppdaterte på de siste trendene. 
– Vi ser at de fleste trenger hjelp til å sette sammen alle brikkene. Her hos oss er det mulighet til å gå mer i dybden og ikke bare se på kjøkkenfrontene. Det er viktig for oss å kunne tilby en totalpakke og vi ser gjerne at våre erfarne håndverkerne tar oppdraget med å sette opp kjøkkenet. Vi bruker dessuten mye tid på presentasjon av det nye kjøkkenet og får gode tilbakemeldinger fra kunder om at de setter pris på tegningene våre, som er nesten fotorealistiske, forteller Annik.

Trender og tekniske finesser

Også innen kjøkkenbransjen endrer trendene seg og de to damene hos Tvis Kjøkken forteller at selv om hvite kjøkken fremdeles er et trygt valg, dreier nå trenden over i helt mørke fronter eller lyse skandinaviske tresorter. 
– Nyhet av året er nordisk lys ask. Kjøkkenet skal gjerne være klassisk, men stramt. Åpne store allrom gir hele familien plass til å være mere sammen. En gedigen kjøkkenøy med alle funksjoner er supertrendy og flott for de som er glad i å lage mat sammen. For den som ønsker seg kjøkken helt uten håndtak er det er nå mulig å få touch løsninger på alt fra kjøleskapet til oppvaskmaskinen.
Med kjøkken fra Tvis har du dessuten muligheten til å boltre deg med en rekke tekniske finesser, som induksjons-lader for iPhone i benkeplaten eller en velfungerende ventilator nedfelt i benkeplaten. 
– De mange nyhetene gjør det utrolig spennende å jobbe med kjøkken. Man kan for eksempel ha sjalusiskap i glass med innfelt lys hvor man kan styre lystemperaturen med en fjernkontroll. Det er også mulig å ha Bluetooth lydanlegg helt skjult i innredningen. Med god lyd. Dette er jo noe menn faller for i alle fall.
Kjøkken fra Tvis er heller ikke bare for de som har god plass og store lommebøker. 
– Små rom er gjerne en morsom utfordring for oss å designe. Og vi har mulighet til å tilpasse løsningene til alle størrelser og budsjetter. Vi ønsker å være en butikk for alle, enten man er på jakt etter et stort og eksklusivt kjøkken eller er ung og nyetablert og ønsker seg et kjøkken som ser fint ut til en god pris. I vårt standardsortiment av skap og størrelser, har vi skuffer i 9 forskjellige bredder og 5 forskjellige dybder. I tillegg kan mye også spesialbestilles på mål, avslutter Hilde og Annik og ønsker alle velkommen til den lille kjøkkenbutikken i Frognerveien for en hyggelig prat!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Tvis Kjøkken & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook