Hjem » Oslo »  Dansk designsuksess med ny flaggskipbutikk

Dansk designsuksess med ny flaggskipbutikk

De siste årene har danske Kähler Design lansert den ene designklassikeren etter den andre, fra de stripete Omaggio-vasene til Mano-kopper og de hvite husene i Urbania-serien. Deres vakre produkter er ofte å finne på sidene til de store interiørmagasinene og ikke minst i mange norske hjem. Nå har de endelig åpnet sin første flaggskipbutikk i Hegdehaugsveien og resultatet har blitt et sted hvor du garantert vil finne ny inspirasjon til hjemmet!

Kähler åpnet dørene til sin første flaggskipbutikk i Norge i slutten av april. I sjarmerende lokaler i Hegdehaugsveien kan du nå oppleve den store keramiske kolleksjonen fra Kähler. Interiøret har fått et industrielt preg og skaper den perfekte rammen rundt de lekre produktene og lar deg ta del i bedriftens lange historie hvor håndverk alltid har stått i fokus. Blant annet er de dekorative støpeformene i butikken hentet fra den gamle fabrikken i Danmark.
– Vi tok over lokalene i begynnelsen av mars og har bygget hele butikken opp fra grunnen. Det har vært en morsom reise, forteller butikksjef Fernanda H. Stærnes. 
– Dette er den første rene Kähler butikken i Norge og det er utrolig gøy at våre kunder nå kan se hele universet Kähler har å by på. I tillegg får vi også vist frem en del av historien og den gamle håndverkskunsten som vi er veldig stolte av. Vi ønsker å vise kundene at dette er ordentlig håndverk og det er ekstra morsomt å vise elementer i butikken fra det gamle verkstedet i Danmark. Og vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra kundene som synes det er spennende å få den totalopplevelsen.

Lang historie

Kählers 176-årige historie startet med Herman Kähler og hans keramikkverksted i Næstved i Danmark, hvor den gamle fabrikken fremdeles står. I 2008 overtok Frantz Longhi bedriften og eventyret om Kähler startet for alvor. I dag er Kähler en nordisk designsuksess som nyter stor suksess internasjonalt. 
– Kähler er et kjempepopulært merke i Norge. Selv om det kun har vært forhandlere frem til nå så har etterspørselen vært enorm. Dermed var det riktig tidspunkt for oss å åpne egen butikk og etablere merket ytterligere her i Norge. Og det har vært utrolig morsomt for oss å se hvor mange som allerede kjenner til Kähler her. 
Og fremdeles er alle produktene håndlagde. – Det ligger mye stolthet bak hvert enkelt produkt. Hvert vindu i Urbania-husene er for eksempel skåret ut for hånd og det er noen som har malt hver stripe på Omaggio-vasene. Vi får mange tilbakemeldinger på at det er mange som setter pris på at det fremdeles er ordentlig håndverk og at det gjør at de verdsetter produktene litt ekstra.

Omaggio-vase med sølvstriper

Kählers mest profilerte produkt og en av deres bestselgere er uten tvil nettopp Omaggio-vasene, som med sine striper i ulike farger allerede har blitt en klassiker. Og da de i fjor lanserte gullvasen i forbindelse med sitt 175-årsjubileum gikk interiørelskere mann av huse for å sikre seg en utgave. Og i år har de lansert en vase med sølvstriper som ligger an til å bli like populær. 
– Sølvvasen er nok det produktet vi har solgt mest av siden åpningen. Den er utrolig stilig og passer inn uansett hvilken stil man har hjemme. Den kommer i tre ulike størrelser og er like flott alene eller i en gruppe på tre. Mye av suksessen bak Kähler ligger nok i anvendeligheten og at produktene med sin nordiske stil passer så godt inn i norske hjem. For eksempel har Love Song vasene, som alle har en liten kjærlighetssang, duse farger som indigoblå og rosa, noe som gjør at de passer fint med andre farger og elementer i interiøret. Og designerne er hele tiden dyktige til å velge en universell fargepalett som passer mange.

Nytt servise


I butikken kan du nå også oppleve det nye serviset Hammershøi. Serviset inneholder alt du trenger til borddekkingen og det er vel verdt å ta turen innom for selv å ta det i nærmere øyesyn. 
– Det er et nydelig servise som er designet av den norske designeren Hans Christian Bauer. Han har hentet inspirasjon fra den gamle pottemakeren Svend Hammershøi som jobbet for Kähler i en årrekke og som var spesielt kjent for sine store potter. Og det nye serviset har riller som minner om de klassiske pottene fra Svend Hammershøi. Designet er litt mykere, men bærer hans preg. Det har et nordisk uttrykk og er passer inn i de fleste hjem uansett alder. Serviset har dessuten en veldig hyggelig pris. For eksempel får man en lekker skål som kan brukes til alt fra frokostblandingen til blomsterdekorasjoner for bare 169,-. 
Den nye flaggskipbutikken til Kähler ligger sentralt plassert midt i Hegdehaugsveien og det er vel verdt å ta turen innom. Her blir du dessuten alltid møtt av blide folk som mer enn gjerne hjelper deg. 
– Butikken ligger midt i handlegaten og vi kunne ikke fått en bedre beliggenhet. Hegdehaugsveien er en travel gate og vi har god kundegjennomstrømning. Vi synes alltid det er hyggelig å slå av en prat og ønsker at alle skal føle seg velkomne. Vårt mål er at alle skal få en god kundeopplevelse og gå herfra med et smil, avslutter Fernanda og ønsker alle velkomne for å oppleve Kählers univers!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook