Hjem » Oslo »  Boligkjøpere tar ikke sommerferie

Boligkjøpere tar ikke sommerferie

Skal du kjøpe leilighet i sommer? Den ferske eiendomsmegleren på Briskeby, Home Eiendomsmegler, tar ikke ferie, og ønsker boligkjøpere velkommen på privatvisning i sommermånedene.

Som ny i bydelen er Home Eiendomsmegler nødt til å strekke seg litt ekstra for kundene.
– Vi er de som springer ekstra fort, sier daglig leder Rita Berg Hansen.
Hun lover at hennes meglere kommer til å springe rundt på Oslo vest i hele sommer. For mens flere andre meglerkontorer velger å ta sommerferie, så kjører Home på med «business as usual». Hos Home har de nemlig sett en positiv sommertrend i boligmarkedet, og de tror det ikke nødvendigvis er kundene, men meglerne selv som ønsker seg ferie.

Sommermarkedet

«Boligkjøpere tar ikke ferie» er mottoet til de ansatte i Home Eiendomsmegler, og de er skråsikre på at kjøperne finnes i markedet også i sommermånedene. Boligkjøpere slutter ikke å tenke på drømmeboligen selv om de er på ferie, og siden vi er mer mobile enn noen gang, så er det lett å sjekke finn.no selv om man er på hytta eller i Syden, lyder logikken.
    Home har valgt å la sine meglerkontorer ha to ansatte på jobb i hele sommer, slik at det alltid er en megler som kan være med kunden ut på visning, mens den andre bemanner kontoret.
- Når vi holder liv i porteføljen vår, har visninger og tilbyr privatvisning på alle eiendommene vi har i løpet av juli, så er det masse som blir solgt. Vi ser også at vi i løpet av den måneden tar vi en del av markedsandelen, sier Berg Hansen.

Fra øst til vest

For en utfordrersom Home er det åpenbart viktig å etablere et markedsgrunnlag på Oslos vestkant. Selv om selskapet har vært en suksess fra Oslo øst til Jessheim, er det kun litt over ett år siden eiendomskontoret åpnet dørene på Briskeby.
– Det er mange som synes det er godt at det kommer noe nytt, sier Berg Hansen.
– Vi er sterke på øst, og ønsker nå å utvikle oss på denne siden av byen også. Vi mener vi har noe å tilføre på denne kanten av byen, og vi har kanskje en litt annen tilnærming enn konkurrentene våre. Jeg tror vi er litt mer jordnære, og kanskje litt nærmere kunden. Vi er opptatt av eiendomsmegling, av å selge boliger og ha fornøyde kunder, fortsetter hun.
    Hun har også merket at kundegruppen i området er ofte mer bevisste, og har mer kunnskap enn andre steder. Det gjør at det også forventes mer av Home’s meglere, de må ha høyere kunnskapsnivå og mer pondus. Men dette er ikke noe problem, skal vi tro Berg Hansen.
– Vi gir gass! Vi er en utfordrer, vi er nødt til å gjøre en god jobb, vi må jobbe hardere enn de andre, vi må ha flere fornøyde kunder, og vi må få folk til å snakke positivt om oss. Akkurat det er et ekstra gir kundene får, når de velger oss, sier hun entusiastisk.

Selger bolig, ikke lån

Home Eiendom er et uavhengig meglerselskap, i den forstand at de ikke er linket til en bank. Berg Hansen sier det er en stor fordel, da det betyr at de ansatte kan fokusere på det å selge boliger, som er deres lidenskap, istedenfor det å selge inn boliglån.
    Selv om Home har en forhistorie som en del av DNB-konsernet, er de nå storfornøyd med tilværelsen som selvstendig. Berg Hansen sier det gir dem stor fleksibilitet og en kort vei mellom idé og beslutning, noe som igjen gir de ansatte gode påvirkningsmuligheter.
    Det er et lite kontor, men suksessen det første året betyr at de nå kan styrke staben ytterligere. Eilen Skarnes kommer fra EIE i august, og skal tiltre som daglig leder og partner Briskebykontoret.
    Men enn så lenge så ser Home frem til en sommer med kjøp og salg av kanskje nettopp din drømmebolig.

SOMMERTIPS:

Til kjøper
1. Ta kontakt med megler for privatvisning
2. Mindre konkurranse, du er fort alene om å by
3. Du har bedre tid til å bestemme deg

Til selger
1. Ikke vær redd, juli juni, juli og august er gode måneder.
2. Gi megler tilgang til boligen selv om du reiser på ferie, legg til rette for privatvisninger
3. Sett opp fellesvisninger, gjerne rundt lunsjtider

Tekst & foto: Lene Haugerud

Følg IN magasinet på Facebook