Hjem >  Alexander Wang

Alexander Wang

Det unge designertalentet Alexander Wang avslørte samarbeidet med H&M via sin egen instagramkonto tidligere i vår. Like etter ble samarbeidet kunngjort under et event ved Coachella Music Festival i USA.

Det er første gang en amerikansk designer tar del i H&Ms anerkjente designersamarbeid, og det er tunge navn Wang nå etterfølger. Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Versace og Isabel Marant – for å nevne noen. Selv er jeg ikke i tvil om at Wang vil klare å fylle skoene til sine forgjengere – med god margin. Tross sin unge alder er han en mester i bransjen.

Kongen av basisplagg

Ved kontinuerlig å utvikle den hverdagslige uniformen og plassere den inn i nye kontekster har Wang etablert seg som et stort navn. Hans følelser for kontraster gjenspeiles i plaggene, der det raffinerte og det ufullkomne blandes nesten umerkelig i hverandre. Ingen andre lager basisplagg som Wang! Hans kolleksjoner gjenspeiler et troverdig syn på mote, og utstråler alltid en følelse av optimisme. 
    H&M-kolleksjonen vil bestå av plagg og accessoirer for kvinner og menn. I tråd med sin uredde tilnærming, vil Wang foreslå en ny vri på et utvalg livsstilprodukter som tar moten til et nytt nivå.

En spektakulær reise

Alexander Wangs reise til toppen av den internasjonale motearenaen har gått i rekordfart. 
    Han ble født i 1984 og vokste opp med sine Taiwan-amerikanske foreldre i San Francisco og Los Angeles. 18 år gammel flyttet Wang til New York, hvor han hadde fått tilbud om plass ved anerkjente Parsons School of Design. 
    Wang fullførte aldri studiene ved Parsons. Han droppet ut, og brukte isteden tiden på å lage sine egne klær. Først introduserte han omgivelsene for en linje unisex cashmere-gensere. Stilen var downbeat, og prisen akseptabel. Innen da hadde Wang allerede opparbeidet seg en viss status i New York. Han var en cool kid med de riktige modellvennene. Iført en av sine egne gensere ble han avbildet under en fest. Fotografiet ble trykket i New York Times, og salgseffekten var umiddelbar. Motebevisste New Yorkere nærmest sloss om plaggene. 
    I 2007 lanserte Wang sin første fullverdige kolleksjon under eget navn. Klærne ble raskt favoritten til amerikanere påvirket av den såkalte M.O.D.-stilen (the model off-duty look). Tilsynelatende enkel, men likevel ytterst sofistikert. Innen 2008 hadde Wang introdusert sin stadig økende tilhengerskare for nok en kolleksjon. Denne gang en egen linje for accessoirer. Samme år ble han erklært som vinner av the CFDA/Vogue Fashion Award. Ikke lenge etter var Alexander Wang et motefenomen verden over – for både menn og kvinner.

En ny «global ûberdesigner» er født

Alexander Wang har aldri vært noen leverandør av drømmer og fantasi á la Dior og Valentino. Isteden har han jobbet målrettet mot noe som er enda vanskeligere å levere: klær som kvinner ønsker å ha på seg. Det var trolig denne filosofien som gjorde at motehuset Balenciagia fattet interesse for den unge amerikaneren. For i desember 2012 ble det kjent at det var nettopp Alexander Wang som skulle overta rollen som kreativ direktør i Balenciagia. 
    H&Ms samarbeid med Alexander Wang er en «dream come through» for enhver fashionista. For H&M trolig det samme. 
– Alexander Wang er en av de viktigste stemmene innenfor motebransjen i dag. Han forstår nøyaktig hva folk har lyst til å gå med, og han har en smittende energi og lidenskap. Det føles fantastisk å få samarbeide med ham i år, sier Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M. 
    Kolleksjonen er tilgjengelig fra 6. November. Det er med andre ord all grunn til å gå høsten lyst i møte.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: H&M

Lik IN magasinet på Facebook