Hjem » Oslo »  26 år med lidenskap for bil

26 år med lidenskap for bil

SUV blir stadig mer populært her til lands og er du først på utkikk etter en SUV skal det vanskelig gjøres å slå Land Rover. Med det nye modell-programmet som rulles ut frem mot 2020 kan merket nå tilby et enda bredere spekter enn tidligere. Tar du turen innom Motorpool på Høvik kan du selv oppleve de siste modellene fra merket!

Motorpool holder til i lyse og moderne lokaler i Sandviksveien på Høvik, her finner du et bredt utvalg nye og brukte biler fordelt over to etasjer. I tillegg har de både verksted og delelager. Ikke bare er Motorpool landets eldste og mest erfarne forhandler av Land Rover. De er i dag landets største enkeltforhandler og den eneste rene Land Rover forhandleren i Norge. Her blir du med andre ord møtt av kunnskapsrike fagfolk som sørger for kvalitet i alle ledd.
– Vårt motto er «People with Passion for Cars», noe som også gjenspeiler mye av vår bedriftskultur. De som jobber hos oss brenner for jobben sin og er sannsynligvis litt over gjennomsnittet interessert og glad i bil, forteller daglig leder Tommy Harland.
    Motorpool har i tillegg en avdeling på Hønefoss, First Cars by Motorpool. Begge eies av Nils Tronrud gjennom selskapet Tronrud Holding AS som er en betydelig aktør i norsk bilbransje.
– First Cars by Motorpool er et eget konsept som har full fokus på brukte biler. Til tross for at First Cars by Motorpool er et relativt nytt konsept under vår paraply har vi gjennom 26 år opparbeidet oss et bredt kontakt-nett både i inn- og utland. Dette kombinert med at vi har ansatt en egen innkjøpsansvarlig gjør sitt til at vi skal kunne skaffe akkurat den bilen kunden ønsker, uavhengig modell og fabrikat. Brukte biler er en viktig del av vår forretningsmodell og på denne måten gjør vi vårt ytterste for å være en totalleverandør på alle typer bil – noe vi arbeider hardt for å opprettholde.

Nyoppusset bilanlegg

Bilbransjen som de fleste andre bransjer endrer seg stadig. For noen år siden var Motorpool gjennom en total omstrukturering, for å imøtekomme de krav og endringene som markedet sto og står ovenfor. I ly av dette ble det foretatt en gjennomgang av alle ledd i bedriften. Det ble utført en omorganisering for å sørge for å få på plass riktige personer i de ulike stillingene. Samtidig ble det også gjennomført en total renovering av hele bilanlegget på Høvik.
– Nå har vi nettopp ferdigstilt serviceav-delingen med verksted og delelager. I tillegg til økt kapasitet er begge avdelingene oppgraderte for fremtiden. Den teknologiske utviklingen krever mye av oss som forhandler og det er viktig at mekanikerne har den riktige kunnskapen. Kundene skal kunne ha tillit til at vi kan løse alt fra enkle servicer til mer kompliserte reparasjoner. Våre mekanikere er spesialutdannede på Land Rover og kan dermed løse de fleste utfordringer. Vi er stolte av å være landets eneste frittstående Land Rover forhandler og bestreber til enhver tid å være spesialister på merket i alle ledd. Gode kundeopplevelser er viktig for oss
og vår målsetning er hele tiden å utvikle oss videre slik at vi til enhver tid gjør vårt ytterste for å levere best mulig service. For oss handler det om tillit. Vi ønsker å skape en gjensidig tillit mellom oss og kunden – det er tross alt kundene vi lever av.

Utvider modellprogrammet

Det er nok mange som følger spent med nå som Land Rover er i gang med utvidelsen av sitt modellprogram. I 2012 kom Range Rover Evoque, en SUV som det hadde gått rykter om så langt tilbake som til 2007.
– På bakgrunn av en vesentlig mye lavere innstegspris enn hva man tidligere hadde vært vant med, så åpnet denne modellen et helt nytt marked for merket. Vi så at flere som tidligere hadde kjørt SUV fra andre merker nå så sitt snitt til å endelig kunne kjøre rundt i en Range Rover. Bilen ble umiddelbart en av Land Rovers aller største salgssuksesser. Denne suksessen har vi tre år senere fremdeles stor glede av. I fjor kom ny versjon av Range Rover og Range Rover Sport. Selv om dette er modeller vi anser for å være i premium segmentet så har de solgt veldig bra. Det er få SUVèr som har fått så mye positiv omtale i motor-pressen som disse to modellene – noe som lover meget godt for fremtiden. Frem mot 2020 vil det komme en rekke nye modeller fra merket. Dette vil føre til et enda bredere spekter av SUV fra de minste som egner seg perfekt til bykjøring til de større og fleksible som man kan få med syv seter. Range Rover blir ofte regnet som luksusversjonen av Land Rover, og de neste årene vil det komme flere nye modeller i både Land Rover og Range Rover segmentet.
Neste år kommer dessuten den nye Discovery Sport på markedet. Dette er arvtageren til Land Rover Freelander og en nyhet som mange bilinteresserte nok har ventet lenge på.
– De neste årene vil Discovery utvikle seg videre og dagens Discovery vil bli fornyet. Man kan allerede se trekk av den nye Discovery i Discovery Sport som kommer tidlig neste år. Den kommer med både fem og syv seter. Land Rover prøver hele tiden å fornye seg innen teknologi, og spesielt når det kommer til off-road egenskaper. En Land Rover skal være like god off road som på veien, og derfor utvikles det hele tiden nye teknologiske egenskaper. Blant annet har man brukt jagerflyteknologi som gjør at du kan se bakken under fronten av bilen noe som terrengkjøringen enklere, forteller Harland.
– Vi tør nesten påstå at Land Rover vil bli så godt representert med sitt modellprogram at hvis du ikke finner en SUV som passer til dine behov så skal det godt gjøres å finne en SUV i det hele tatt, smiler han, før han avslutter med å ønske alle velkommen til Motorpool for en hyggelig bilprat og bilhandel!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Motorpool

Følg IN magasinet på Facebook