Hjem » Oslo »  – Vi er ikke «just another shopping mall!»

– Vi er ikke «just another shopping mall!»

Byporten Shopping fornyer seg stadig. Inn kommer nye butikker som vil sette sitt preg på senteret i tiden fremover. Men profilen er ikke endret. Byporten skal fortsatt være «annerledes-senteret.»

– De har taket fullt av tusenvis tomflasker og klærne er levende fargeklatter. De har valgt å være annerledes, forteller en entusiastisk Elisabeth Jensen, senterdirektør for Byporten Shopping.
Jensen sikter til klesbutikken Desigual, kjent for sine lekne og fantasifulle design. Her går det ikke i duse jordfarger eller forsiktig minimalisme. Desigual tar den helt ut, med asymmetriske trykk, inspirert av gatekunst, folklore og kollasj. Og sommerklare nordmenn har fått øynene opp for de livlige klærne.
– Desigual er et morsomt og fargerikt konsept, som har sin spesielle målgruppe. Du ser at når folk reiser til Spania, når de er i Syden og sola varmer, går de gjerne innom en Desigual-butikk. De finnes på flyplasser over hele verden.

Flere nye butikker

Nå har altså Desigual flyttet fra Egertorget og inn i Byporten. Inn i senteret har også en del andre butikker flyttet i løpet av det siste året, uten at senterets grunnidé er forandret av den grunn.
– De nye butikkene har ikke endret profilen vår. Det synes vi er meget viktig. Vi har lovet leietakerne våre at vi skal være kjøpesenteret med butikkene du ikke finner alle andre steder. Vi er ikke «just another shopping mall!», sier senterdirektøren. 
Inntil nylig har Byporten leid ut noen av lokalene til Paleet og GlasMagasinets leietakere mens de har pusset opp. De tre sentrene har samme eiere. Den siste tiden har Byporten kunnet fylle de oppgraderte lokalene med noe nytt og spennende.
Blant butikkene som er flyttet inn er byTiMo, som også er å finne på Paleet. byTiMo, som ble startet i Oslo i 2004 av Tine Mollatt, selger gjennom omkring 1000 butikker i 22 land verden over. Jensen karakteriserer byTiMo som både folkelig og høyprofil, med medium pluss prisnivå.

Gikk rett til værs

Av andre butikker som trekkes frem, er danske DAY Birger et Mikkelsen, Oxholm, Cream og Companys.
– Vi fikk inn Companys i august i fjor. Det er en butikk som bare gikk rett til værs, og la seg der. De har en masse viktige merker for oss damene! Cream var en monobrand-butikk, men har utvidet sortimentet. De har fått inn noen andre merker ved siden av. Også har vi Oxholm, som har skiftet navn fra Feel the fear. Det er høyprofil dame, en veldig fin butikk.
Den butikken som likevel kanskje skiller seg mest ut, er Doda dansebutikken. Doda fører ikke bare danseklær, sko til både herre og dame, men også klær til yoga og andre danserelaterte aktiviteter.
– Doda er enkeltstående i landet og har flyttet hit. De har sin kundegruppe som kommer og spør etter dem. Butikken blir en destinasjon i Byporten, sier Jensen.
Felles for de nye butikkene er altså at de ikke er rene kjedebutikker, med enkelte unntak. Men disse er det til gjengjeld ikke særlig mange av i Norge.
– Desigual er den eneste i Norge, Companys finnes det vel tre av, byTiMo bare en til i Oslo. Og nå får vi inn Next to Nothing, det er en undertøys- og badetøysbutikk. Den kommer nå i juni.

Fant BIT i et 20m² stort hull i veggen

Byportens annerledespreg gjelder også for mat- og drikkeserveringen ved senteret.
– Nå har vi fått på plass sushi igjen. Den tok helt av den vi hadde og nå har vi fått inn Bambus Sushi og så får vi snart inn Bambus Noodles. Da opprettholder vi annerledesmiksen på servering også, forteller senterdirektøren.
Byporten har vært et foregangssenter hva gjelder servering i lang tid.
– Vi har vært gode på servering i alle år og de andre sentrene tar etter oss. BIT fant vi f. eks. i et 20 kvadratmeter stort hull i Universitetsgata. De har vokst og nå finner du dem bl. a. på Oslo City og i Bergen.
Stort sett er det altså egne konsepter, ikke kjedekonsepter som gjelder i Byporten.
– Espresso House er jo en kjede, men den passer veldig godt inn her. Den, Egon og Subway er kjeder, resten er enkeltstående. Vi er fortsatt annerledessenteret!

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook